Drillos stjerner håper på australsk arroganse

Som i asiamesterskapet.

(Dagbladet.no): Drillos Irak møter Australia, Kina og Qatar i kvalifiseringen til VM 2010.

En tøff gruppe, mener den norske treneren. Men stjernespillerne hans håper Australia går i den samme fella som de gjorde i asiamesterskapet i sommer:

- Australia hadde trolig de beste spillerne i mesterskapet - så mange fra europeiske klubber. De var for selvsikre, mener Younis Mahmoud - Iraks kaptein og stjernespiss.

Ifølge AP sier Mahmoud at han håper Australia går til VM-kvaliken med samme innstilling. Da vil Irak ha bedre sjanser for avansement.

- Uforståelig

Australia skiftet fra Oceania til det asiatiske fotballforbundet etter VM i fjor, der de overrasket positivt før de ble slått ut av Italia.

Før Asiamesterskapet i sommer gikk trener Graham Arnold høyt ut og sa at alt annet enn seier ville være en skuffelse. De ble slått ut av Japan i kvartfinalen.

- Jeg forstår meg ikke på Australias prestasjon. De har spillere som spiller i den beste ligaen i Europa, så jeg klarer ikke å forstå hvorfor de ikke presterte, sier Nashat Akram, som overtok kapteinsrollen for Irak da Mahmoud var skadd i Drillos første kvalikkamp med laget.

HÅPER AUSTRALIA UNDERVURDERER DEM: Irak-stjernene Nashat Akram (t.v.) og Younis Mahmoud feirer finaleseieren i asiamesterskapet. Foto: AFP/Scanpix
HÅPER AUSTRALIA UNDERVURDERER DEM: Irak-stjernene Nashat Akram (t.v.) og Younis Mahmoud feirer finaleseieren i asiamesterskapet. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Kan bli årets spiller

Den irakiske stjerneduoen er i nettopp Australia der prisen for årets asiatiske spiller skal deles ut i morgen.

Mahmoud og Akram utgjør sammen med Saudi-Arabias kaptein Yasser Al-Qahtani trioen som har fått flest stemmer.

Da de tre finalistene møtte pressen i Sydney, penset samtalen fort inn på hva de mente om Australias landslag. Også Al-Qathani er enig med de to irakerne i at de såkalte «Socceroos» undervurderte motstanden.

- Australia gikk til asiamesterskapet med en forestilling om at asiatiske lag var enkle å slå, mener den saudiarabiske spissen.

Så spørs det om australierne lærte av floppen.

Drillos stjerner håper på australsk arroganse
KAN BLI ÅRETS SPILLER: Akram (t.v.), Mahmoud (t.h.) eller saudiarabiske Yasser Al-Qahtani (i midten) blir kåret til årets asiatiske spiller i morgen.