Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillos til Afrika i januar

Norges fotballherrer lader opp til resten av VM-kvalifiseringen med kamper mot Sør-Afrika og Zambia like over nyttår.

Ny matching: I januar var de hjemlige spillerne i Thailand for å spille Kings cup. Etter nyttår går turen til Afrika. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet
Ny matching: I januar var de hjemlige spillerne i Thailand for å spille Kings cup. Etter nyttår går turen til Afrika. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet Vis mer

Den norske troppen vil hovedsakelig bestå av spillere fra eliteserien, samt de andre ligaene som har vinterpause, opplyser Norges Fotballforbund. Med andre ord tilsvarende som i Thailand-turneringen sist vinter.

- I en turnering som dette kan vi fange opp spillere som banker på døra til landslaget, og det er også svært verdifull kamptrening for våre beste spillere fra eliteserien. Mange av spillerne som var i troppen i Thailand er nå etablerte landslagsspillere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

God matching Norge møter Sør-Afrika i Cape Town 8. januar og regjerende afrikamester Zambia i Ndola fire dager senere. For motstanderne blir dette en viktig del av oppkjøringen til Afrikamesterskapet i 2013, og Semb tror dermed «Drillos» får bra matching.

- Dette sikrer oss god og verdifull motstand. Jeg er glad for at vi har fått i stand kamper på vinterstid nok en gang. Økt internasjonal matching er avgjørende hvis norsk fotball skal utvikle seg og hevde seg internasjonalt, sier toppfotballsjefen.

Ny motstander Norge har møtt Sør-Afrika to ganger tidligere, noe som har endt med ett tap (1-2 i Phokeng) og én seier (1-0 på Ullevaal). Zambia blir en fersk motstand for landslaget.

(NTB)