Drillos til kvartfinale

Optimismen rår i det norsk folk foran fotball-VM: Drillos går til kvartfinalen! Det går fram av en stor meningsmåling som MMI har utført for Dagbladet. - Folk er tydeligvis mer optimistiske enn det jeg er, sier Drillo.

I en undersøkelse som er foretatt foran kveldens kamp mot Mexico, svarer 70 prosent av de spurte at de er meget eller litt interessert i fotball, og blant disse er konklusjonen klar:

 40 prosent tror Drillos går til kvartfinale.

 24 prosent regner med at Norge blir slått ut i åttendedelsfinalen.

 13 prosent tror Norge kommer til semifinalen.

 Seks prosent spår at Drillo kroner åtte eventyrlige år med seier i fotball-VM.

 Tre prosent tror Norge taper i finalen, mens bare fem prosent svarer at Drillos ikke går videre fra gruppespillet. «Vet ikke»-gruppen er på ni prosent.

- Jeg er ikke så veldig overrasket over tallene, sier Drillo til Dagbladet.

Norsk seier

21 dager før avspark i kampen mot Marokko i Montpellier har folket forventninger.

Drillo sier:

- Jeg regner med at det er med en del mennesker i denne undersøkelsen som ikke er spesielt interessert i fotball. Hadde dere holdt dere kun til de som har litt greie på dette, ville nok optimismen vært noe dempet.

Nåvel.

For selv om MMI ikke har målt fotballkunnskapen hos de 1000 personene som er intervjuet, så er faktisk optimismen aller størst blant de som sier seg «meget interessert» i fotball.

Blant dem er det ni prosent som tror at Norge vinner hele sulamitten, mens 43 prosent tror på kvartfinale og bare fire prosent tror på avskjed etter tre innledende kamper.

25, sier Drillo

- Men er det egentlig så voldsomt at 40 prosent tror dere går til en kvartfinale?

- Personlig regner jeg sjansen for å gå videre til en åttendedelsfinale som fifty-fifty. Der møter vi eventuelt Italia eller Chile, og da er sjansen igjen fifty-fifty. Ergo er det etter min mening 25 prosent sjanse for at vi går til kvartfinalen, sier Drillo.

Slik snakker en som er statistisk skolert. Utenfor landslagssjefens fire vegger har realismen tyngre kår.

Og den virkelige super-optimisten er en ung mann med høy inntekt fra Vestlandet.

Spredt optimisme

Undersøkelsen viser:

 Flere menn enn kvinner tror på åttendedels- eller kvartfinale, mens «vet ikke»-gruppen er klart størst blant kvinnene (13 mot 6 prosent).

 Gruppen under 25 år er overbevist om VM-suksess. Hele 61 prosent tror på kvartfinale-kamp for Drillos.

 I inntektsgruppen over 400 000 kroner er det 41 prosent som tror på kvartfinale _ mot bare 33 prosent i gruppen under 200 000.

 Geografisk er optimistene jevnt fordelt over det ganske land. 38 prosent tror på kvartfinale i Oslo og Nord-Norge, mens 42 prosent av vestlendingene tror Drillos kommer seg til kvartfinalen i VM.

PS: MMI-undersøkelsen er foretatt i perioden 14. til 16. mai. Det er gjort 1000 intervjuer på telefon i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen. Tallene er beheftet med en feilmargin på mellom 1,4 og 3,2 prosentpoeng.

JUBELMÅLING: Egil Olsen og Drillos har jublet i flere år - og det norske folk tror jubelen fortsetter i fotball-VM.