Drillos ut på banen igjen

29. juli blir Flo-pasningen igjen det hotteste ordet i norsk landslagsfotball. Midt i Norway Cup-uka møtes nemlig Vålerenga og hele VM-laget fra 1994 til dyst på Ullevaal.

Nei, dette er ingen sommerlig april-spøk. Ideen tilhører Vålerengas direktør, Kjetil Siem.

Helt siden VM-året 1994 har han og daværende landslagskaptein Rune Bratseth vært del av et Røde Kors-prosjekt som gir fattige barn i Sør-Afrika mulighet til å få et bedre liv gjennom fotball og idrettsglede.

Veldedig formål

-  Nå trenger prosjektet ekstra midler. Det er nå ti år siden Drillos kvalifiserte seg til VM, og da er det perfekt å få samlet dem til en oppvisningskamp til inntekt for et bra formål, sier Siem.

Kampen er et samarbeid mellom Røde Kors, Norway Cup, Dagbladet og TV 2.

-  Kampen arrangeres midt i Norway Cup-uka. I tillegg tror jeg dette er en kamp med uvanlig stor appell til folk. Drillo førte Norge til et VM for første gang på 55 år, og laget fra VM i 1994 er det som har betydd aller mest for norsk fotball.

Vil du spille?

Alle som var gamle nok til å forstå hva fotball er, husker dem. Situasjonene som er brent inn på den norske fotball-netthinna. Rekdals skudd i krysset på Wembley. Sørloths 2- 1-scoring mot måpende hollendere på Ullevaal. Rekdals sinnsyke innhopp mot Mexico i Washington. Nå er det over ti år siden de ga oss troen på at lille Norge kunne mer enn å gå fort på ski. Og nå kan du bli en av dem.

-  Vi kommer til å lansere en SMS-konkurranse der én vinner får plass i troppen til hvert av lagene. Han eller hun får drakt og utstyr, er med på kampforberedelser og oppvarming, og det er også muligheter for noen minutter på banen, forklarer Siem.

VIF-direktøren har bare hatt positive tilbakemeldinger fra spillerne fra 94, og ingen har meldt forfall foreløpig. Men har Drillos sjans mot Vålerenga anno 2004?

-  En del er jo fortsatt aktive, og jeg tror de fleste er ganske spreke. For å si det sånn, jeg tror jeg har gått opp flere størrelser enn dem siden 1994, humrer Siem.

-  JEG er kaptein!

Rune Bratseth, Siems makker i Røde Kors-prosjektet, deler ikke Siems klokkertro på gamleguttas fysiske form.

-  Jeg for min del har nesten ikke trent siden jeg la opp. Krangel om spilletid blir det nok ikke, for vi må nok ha pauser her og der, sier den tidligere Werder Bremen-stopperen.

-  Men Kjetil Siem har lovet god underholdning ...

-  He-he. Husk at god underholdning kan være så mangt, ler Bratseth.

Men én ting er han sikker på. Det blir «Æ» og ikke «I» som blir kaptein.

-  Kapteinsbindet er mitt! Og jeg skal ha trøye nummer 4, det er det ingen tvil om. Dæm må itj prøv sæ, tordner kapteinen fra 1994.

GOD GAMMEL ÅRGANG: 94-årgangen av Drillos, ledet av Rune Bratseth, satte Norge på hodet da de dro til USA-VM. Nå kan du se laget i aksjon igjen. Under Norway Cup spiller de mot Vålerenga.