Drillos ute av VM

Et middelmådig Italia presset mest og vant fortjent 1-0 over Norge i ettermiddag. - Utrolig bittert, sier Egil Drillo Olsen, som må konstantere at Norge er ute av VM-eventyret.

- Vi presterer ikke all verden, og må se oss slått av en middelmådig motstander, var Drillos umiddelbare kommentar etter kampen.

Norges VM-spill og Egil Olsens karriere som landslagssjef tok slutt samtidig i ettermiddagsheten i Marseille i dag.

Taktisk klokt

Italia-kampen ble en stor nedtur for norske fotballfans. Norge klarte ikke å spille like godt som mot Brasil, og Italia vant fortjent 1-0. Italia spilte taktisk klokt, uten å briljere. De tok ledelsen tidlig i kampen, og klarte å ri på ledelsen i andre omgang. Et svært godt defensivt organisert Italia-lag slapp ikke Norge til mange målsjanser. Norges største sjanse kom omtrent midtveis i andre omgang, da Tore Andre Flos heading ble reddet på streken av Italias meget gode keeper, Pagliuca. Faktisk var Italia nærmere 2-0 enn Norge var til å utligne, noe som kunne skaffet ekstraomganger.

1. omgang:

Norge begynte bra, men Italia hadde et par halvsjanser i tidlig i kampen. Målet til Italia var unødvendig. I en god norsk periode mottok Vieri en lang pasning, og han klarte å løpe fra Dan Eggen. Ballen var umulig for Frode Grodås. Omgange ebbet ut med 3 målsjanser for Italia, og 2 for Norge.

2 omgang: Italia pakket seg rundt sin egen 16-meter, og satset på kontringer. Norge satte inn Ole Gunnar Solskjær for å få mer trøkk i angrepet, men heller Man.Utd-spissen klarte å trenge gjennom det kompakte forsvaret.