LAGDE EN SEDVANE: Ashley Young - Englands nummer 10 for anledningen - trillet 0-1 forbi Rune Almennning Jarstein på Ullevaal 26. mai. Siden er det blitt en urokkelig (u)vane for Norge å slippe inn det første målet. Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP / NTB scanpix
LAGDE EN SEDVANE: Ashley Young - Englands nummer 10 for anledningen - trillet 0-1 forbi Rune Almennning Jarstein på Ullevaal 26. mai. Siden er det blitt en urokkelig (u)vane for Norge å slippe inn det første målet. Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP / NTB scanpixVis mer

Drillos vonde rekke startet med Ashley Young i mai

Har fått 0-1 i fleisen i sju kamper på rad.

BUDAPEST (Dagbladet): Det begynte med Ashley Young for England på Ullevaal i mai, og fikk sin foreløpige slutt med Efstathios Aloneftis for Kypros i Larnaka i oktober.

Det har skjedd i totalt sju landskamper på rad nå, at motstanderen har gått opp til 1-0 i møte med Norge.

- Vi har en statistikk på det der. Scorer du først, så har du 90 prosent sjanse til ikke å tape kampen, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

Eller for å snu på det: Hvis motstanderen tar første stikk, vil Norge statistisk sett bare vinne 1 av 10 kamper. Heldigvis for VM-sjansene er denne statistikken trosset i høst.

For Norge har vunnet to av de sju omtalte kampene. Mot Slovenia og Kypros, begge i VM-kvalifiseringen, og i tillegg ble det uavgjort etter at Sveits tok føringen i den vanskelige oppgaven i Bern.

Drillo: - Tilfeldig
- At vi har sluppet inn første mål så mange ganger på rad nå, sier litt om tilfeldighetene i fotball også. Du styrer jo aldri om du scorer på din første, andre, tredje eller fjerde målsjanse. Det er tilfeldig, sier Drillo.

MÅ KLATRE FJELL: Landslagssjef Egil Drillo Olsen har tall som viser at lag bare vinner 1 av 10 kamper hvor de havner under 0-1. Norge har klart å trosse den statistikken i høst, men bør likevel slutte å skaffe seg fjell å bestige i hvert oppgjør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MÅ KLATRE FJELL: Landslagssjef Egil Drillo Olsen har tall som viser at lag bare vinner 1 av 10 kamper hvor de havner under 0-1. Norge har klart å trosse den statistikken i høst, men bør likevel slutte å skaffe seg fjell å bestige i hvert oppgjør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Og for å se det positive i det: Vi har jo ikke tapt alle de sju (to seirer, to uavgjort, tre tap). Vi har klart å komme tilbake, og til og med vunnet to av de viktigste, sier Drillo.

- Så dette jevner seg ut. Vi kommer ikke til å holde på i all evighet med å slippe inn første målet i alle kamper, altså, sier en rolig landslagssjef.

Kaptein Brede Hangeland lar seg heller ikke stresse:

- Klart det er vanskelig å vinne kamper over tid hvis motstanderen scorer først. Men jeg håper dette jevner seg ut over tid. Statistisk sett må det være vår tur til å score først snart, sier han. 

Drillos skuffelse
Kvalikhøsten er ferdig. Nå gjenstår bare morgendagens kamp mot Ungarn, så er landslagsåret 2012 over.

- Det som har skuffa meg litt, er at jeg trodde den defensive organiseringa skulle sitte enda bedre. Den har vi jobbet mye med. Men det er ikke som å sykle, at når du først har lært det, så sitter det. Det må terpes på, om igjen og om igjen og om igjen. Det har vi kanskje hatt for lite tid til, sier Drillo.

- Vi har sluppet inn for mange mål, etter at vi i mange år har hatt som styrke å slippe inn få. Men det har vært en del positive ting når det gjelder angrepsspillet. Vi har fått fram spennende typer som kan løfte oss, så framtida ser bra ut. Vi har jo til og med fått gamlinger til å blomstre, som for eksempel Daniel Braaten, sier landslagssjefen.