Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dristig plan ga OL-gull

Eirik Verås Larsen tapte VM med vilje for å vinne OL, men jublet høyest da kameratene padlet inn til femteplass.

-  Dette har jeg drømt om siden jeg var liten, fortalte flekkefjordsgutten etter karrierens største dag.

Først vant Eirik Verås Larsen OL-gullet på K1 1000 meter, og en drøy time seinere padlet han inn til bronse på K2 1000 meter. Så stor var drømmen at Eirik bestemte seg for å tape VM i fjor - bare for å lette forventningspresset.

-  Utrolig press

Verås Larsen har fulgt planen til punkt og prikke. Verken sykdom eller skader kom i veien for en planlagt formtopp i Aten, og som sagt: heller ikke forventningspresset.

-  I fjor hadde jeg ikke lyst til å bli verdensmester. Jeg følte et utrolig press på meg etter VM-gullet i 2002. Alle forventet at jeg skulle vinne en gang til, men med tanke på OL så hadde jeg ikke lyst til å vinne VM. Jeg visste at det var bedre å komme i utfordrerposisjon, forteller Verås Larsen om sin dristige plan.

Ekte olympier

De som så 28-åringen i Aten, vet at bildet av en målbevisst og beintøff konkurransemann trenger mer maling. En ting er OL-medaljer, noe annet - og kanskje enda viktigere - er treningsdagene med kameratene. Derfor jublet ikke Eirik høyt over egne bragder, men over kameratene som sleit seg inn til en fin femteplass i K4.

Det er olympisk ånd i en idrettsverden som handler om alt annet.

-  En ære

Men misforstå ikke, Verås Larsen er en rå treningsmaskin. Saken er bare den at han vet å kombinere det med idrettsglede. K2-makker Nils Olav Fjeldheim sa det slik under OL i Aten:

-  Jeg og båten vår kommer jo i andre rekke, men det er en ære for meg å være med i båten. Eirik er jo verdens beste padler.

Og en ålreit kompis.

GULLGUTT: Eirik Verås Larsen har fått oppfylt sin store drøm: OL-gull i K1, 1000 meter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media