<strong>ÅPNET MÅLKONTOEN:</strong> Mason Greenwood scoret sitt første mål for seniorlaget til Manchester United i går. 17-åringen spås en stor framtid av tidligere United-spillere. Foto: Martin Rickett / PA Photos / NTB Scanpix
ÅPNET MÅLKONTOEN: Mason Greenwood scoret sitt første mål for seniorlaget til Manchester United i går. 17-åringen spås en stor framtid av tidligere United-spillere. Foto: Martin Rickett / PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

Mason Greenwood sikret seier mot Astana

Dristig spådom for Solskjærs vidunderbarn

- Han kan bli toppscorer i Premier League én dag, sier Owen Hargreaves om Mason Greenwood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Mason Greenwood (17) ble den første spilleren født på 2000-tallet til å score for Manchester United da han reddet rødtrøyene fra en Europa League-flause på hjemmebane mot Astana i går.

Han ble også tidenes yngste målscorer for United i en europeisk turnering.

Ole Gunnar Solskjær lot flere unggutter slippe til, men United, anført av Marcus Rashford sløste stort med sjansene. Da man begynte å få en følelse av at Solskjær muligens hadde gamblet for mye, kom Greenwood til unnsetning i det 73. minutt.

På spørsmål fra Dagbladet innrømmer Solskjær innrømmer at han var bekymret.

- Når du ikke scorer i første omgang etter å ha hatt fire-fem store sjanser, lurer du alltid på om det er en av de kveldene hvor du blir straffet for å være unøyaktig. Keeperen deres gjorde noen fantastiske redninger, sier Solskjær, legger til:

- Jeg følte meg ikke sikker på at vi kom til å vinne før dommeren blåste av kampen. Vi spilte ikke godt etter at vi scoret, og det er noe disse gutta må lære.

Saken fortsetter under videoen.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsnes Vis mer

- Vi er alle oppspilte

Etter kampen handlet naturligvis det meste om 17 år gamle Greenwood.

Unggutten blir skjermen av United, og det var trolig derfor han ikke dukket opp selv i intervjusonen etter kampen.

Rashford, som var det rutinerte bidraget på topp for United i går kveld, skrøt derimot stort av 17-åringen

- Jeg er veldig glad. For min del har jeg vært i hans sko. Når han scorer det målet, vet jeg hva han føler, og det er enda viktigere at det målet gir oss seieren. Det er hva alle burde snakke om. Mason har gjort det bra siden han kom inn på førstelaget. Han og alle andre er veldig oppspilte, sier Rashford til pressen.

21-åringen tror derimot ikke at scoringen, som var Greenwoods første på seniorlaget til United, fjernet noen vekt av hans skuldrer.

- For unggutter som kommer gjennom akademiet, finnes ikke det. Du lærer å håndtere det gjennom hele karrieren din. Slik er det fra niårsalderen. Det er alltid press for å vinne, sier Rashford.

- Kan bli toppscorer i PL

De to tidligere United-stjernene Owen Hargreaves og Michael Owen, bedre kjent fra Liverpool, kom med store spådommer for unggutten etter kampen.

- Andre spillere som (Tahith) Chong og (Angel) Gomes kommer til å få flotte karrierer, men kommer de til å bli United-spillere? Jeg tror Mason Greenwood kommer til å bli det, sa Owen på BT Sport, og fortsatte:

- Jeg tror at han kommer til å være en skikkelig Manchester United-spiller i lang, lang tid. Jeg tror han allerede er kommet lenger enn Ole Gunnar Solskjær trodde han skulle komme. Han er foran resten, og han er bare 17 år, sa Owen.

Hargreaves sammenliknet 17-åringen med Robin van Persie, noe mange har gjort ved tidligere anledninger.

- Jeg tror han kommer til å bli en veldig spesiell spiller. Jeg tror han kan bli akkurat hva han selv vil. Han kan bli toppscorer i Premier League en dag, sier Hargreaves.

Saken fortsetter under lenken.

- Viser glimt

Ole Gunnar Solskjær brukte også store deler av gårsdagens pressekonferanse på å skryte av vidunderbarnet.

- Få han i boksen, da vet du at noe kommer til å skje. Han kan gå på innsida og utsida. Det var en flott avslutning mellom beina på keeperen. Der er det som regel ganske åpent, sa Solskjær etter kampen.

Da VGs journalist spurte om Greenwood er det største spisstalentet han har trent - et spørsmål Solskjær lo av, ettersom han skjønte det var en sammenlikning med Erling Braut Haaland - svarte Solskjær:

- Det er naturlig for ham å spille fotball, score mål og være i og rundt boksen. Han vet hvordan han treffer ballen. Kanskje traff han den for hardt i første omgang, han skulle kanskje skrudd den litt mer opp i hjørnet, men han viser glimt i dag av hva han kan bli, sa Solskjær.

Skryter av samholdet

Nordmannen gjorde hele ni endringer på laget som slo Leicester 1-0 på lørdag. Han var åpen om at han gjorde det vanskelig for spillerne med alle endringene.

- Vi har hatt noen kamper bak lukkede dører, men det er annerledes. Nå var det foran fansen, det er alltid litt annerledes. Du spiller om poeng. Jeg ga dem ikke en lett oppgave, men det kommer til å gjøre at de vokser, sa Solskjær.

I pressesonen skrøt Rashford av samholdet i laget.

- Det var et tøft lag å bryte ned. Hvis jeg ser tilbake to år, tror jeg vi ikke hadde hatt samholdet til å klare det. Alle forventet at det skulle bli en enkel kamp, men de kom for å vinne, så det er alltid en tøff kamp, sa Rashford.

Det er ingen tvil om hva målet er framover.

- Hovedtingen nå er å komme gjennom gruppespillet. For å gjøre det, må du vinne hjemmekampene dine, samt få et par seire eller uavgjort borte. Da bør du gå videre, sa Solskjær, og la til at både yngre og eldre spillere må være klare.

- For Manchester United er enhver turnering viktig. Vi ønsker å vinne trofeer. Vi er ikke fornøyd med noe annet, sier Rashford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer