Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Drit i hvem som spiller og hvem som scorer!

Kapteinen sier Norge skal spille mer som et lag. Kvartfinale mot Brasil kl. 11.

SEIERSLYSTEN: Kaptein Marit Malm Frafjord mener det er på høy tid at håndballjentene igjen framstår som et lag. Alt som teller mot Brasil, er seier. Foto: JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / NTB Scanpix
SEIERSLYSTEN: Kaptein Marit Malm Frafjord mener det er på høy tid at håndballjentene igjen framstår som et lag. Alt som teller mot Brasil, er seier. Foto: JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

OL-kvartfinale: Brasil - Norge direkte fra kl. 11.

LONDON (Dagbladet): De norske håndballjentene spiller kvartfinale i OL mot Brasil klokka 11 i dag.
 
Skal det bli en plass i semifinalen, må de etter all sannsynlighet prestere bedre enn de har gjort i de innledende kampene. Brasil, som vant den andre gruppa, er ingen enkel motstander.
 
De norske jentene tror likevel de skal klare å snu den dårlige trenden fra de innledende kampene og ta seg til semifinalen.
 
- Vi tror på at vi skal snu det selv, og det er vel det viktigste. Hva alle andre tror er vel egentlig uvesentlig for oss. Vi har troen selv, og det skal vi ta med oss inn i kampen, sier veteranen Kari Mette Johansen (33).
 
Må ta flere sjanser Hun mener Norge må våge mer enn de har gjort til nå.
 
- Det er "ned med rullegardina" og å klinke til i duellene. Brasil spiller tøft, og det må vi være med på. Vi må løpe og ta sjansene. Jeg synes vi har safet litt for mye til nå. Det må vi legge bort nå. Nå får det briste eller bære, sier Johansen til Dagbladet.
 
Kaptein Marit Malm Frafjord ber alle spillerne legge vekk det som måtte finnes av egne interesser, og sette laget foran.
 
- Vi skal spille enda mer som et lag. Drit i hvem som spiller, hvem som er på banen, hvor mange mål du scorer sjøl. Det er ingen som bryr seg om det. Alle sammen har lyst på en seier nå, og da er det akkurat det samme hvem som scorer målene og hvem som spiller. De som sitter på benken skal støtte de som spiller, og de som spiller skal støtte dem på sida. Vi er et lag, alle kommer til å være på banen, og alle kommer til å bidra, lover Malm Frafjord.
 
- Opp med humøret En nøkkelspiller fra tidligere mesterskap som har svingt i prestasjonene er linjespiller Heidi Løke. Hun sier det er viktig å glemme det som har skjedd.
 
- De kampene vi har spilt, får vi ikke gjort noe med. Vi har ikke spilt så veldig bra, og er fortsatt i en kvartfinale.
 
- Jeg tror det er viktig å få opp humøret og nullstille seg. Selv om det kanskje har gått litt trått nå, må vi bare starte på nytt. For vi veit vi er gode og at vi kan. Så må vi bare få det ut og stå sammen.
 
Har øvd på straffer Norge møtte Brasil to ganger i mars. Det endte uavgjort i begge kamper. Blir det uavgjort i dag, kan kampen bli avgjort på straffekonk. Det har Norge forberedt seg på. Og det er heller ikke mangel på spillere som vil stå fram og ta ansvaret.
 
- Vi har øvd på straffekonk. Det er 6-7 stykker som har lyst til å ta straffer for Norge. Vi trenger fem i første rekke. Det er de som har tatt flest straffer her, pluss de høyrehendte. Heidi Løke er her, Ida Alstad og Karoline Dyhre Breivang, sier Thorir Hergeirsson.
 
De venstrehendte straffeskytterne er Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Tonje Nøstvold og Amanda Kurtovic. Sistnevnte står over kvartfinalen på grunn av skade.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media