Norsk-svensk ordkrig i Ski-VM:

- Driter fullstendig i hva de sier

Det blåste opp til konflikt mellom svenske sprintstjerner og Tiril Udnes Weng (24) etter at Sverige-stjernene Maja Dahlqvist (26) og Linn Svahn (21) skuffet på VM-sprinten.

SKUFFET: Maja Dahlqvist etter semifinalen. REUTERS/Kai Pfaffenbach
SKUFFET: Maja Dahlqvist etter semifinalen. REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Svahn og Dhalqvist var to av de største favorittene, men røk ut allerede i semifinalen. Lagvenninnen Jonna Sundling tok gullet foran Maiken Caspersen Falla.

Etter fadesen var det en gråtkvalt Dahlqvist som møtte pressen, og det hjalp ikke at hun fikk høre om de syrlige kommentarene fra det norske laget.

SJOKK-EXIT: Storfavoritten Linn Svahn røk overraskende ut av sprinten i ski-VM. Video: NRK Vis mer

Ordkrig

Tiril Udnes Weng kom seg selv til finale hvor det ble 6. plass. Hun synes ikke synd på den svenske duoen, og kaller de for «kaxige».

- En gang må man jo bli slått. Kjipt for dem at det var i VM. De er jo gode. Det er høyt nivå i damelangrenn, og har man ikke helt dagen, så kan man ikke kjempe om medaljene, sier hun.

Dagbladet konfronterte Dahlqvist med Udnes Wengs uttalelser.

- Jeg driter fullstendig i hva de sier, svarte Dahlqvist på Dagbladets spørsmål.

Lagvenninne Svahn raste rett forbi presse uten å si et eneste ord.

Det ble på NRK spekulert i at svenskene hadde dårlig glid, men Dahlqvist presiserte at hun anså semifinale-exiten som henne egen skyld.

Svensson valgte å gå på blanke ski i sprintfinalen, noe han ikke hadde gjort tidligere i finalen. Vis mer

Sølv til Falla

Svenske Jonna Sundling vant overlegent, mens Maiken Caspersen Falla tok sølvet en liten skotupp foran slovenske Anamarija Lampic. Tiril Udnes Weng kom helt sist, hele 10 sekunder bak vinneren.

- Det var helt fantastisk. Årets beste dag for min del kom i VM. Jeg stivner over siste bakketoppen, men jeg tar ut alt. Sett på forhånd så hadde jeg ikke turt å gå ut og love en medalje, sa Falla til NRK etter medaljen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer