- Driter i det

Cristiano Ronaldo (37) har angivelig bestemt seg for å fortsette karrieren i Saudi-Arabia.

REAGERER: Portugal-stjerna Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB
REAGERER: Portugal-stjerna Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB Vis mer
Publisert
  • Portugal - Sveits 20.00 tirsdag

Mandag meldte den spanske storavisa Marca at Cristiano Ronaldo er klar for den saudiarabiske klubben Al-Nassr.

Kilder tett på klubben sier imidlertid til BBC at de ikke har signert en kontrakt med klubben. Ifølge den britiske kringkasteren vil han ikke bestemme seg før VM e2r over for Portugal. En kilde i klubben bekrefter imidlertid til BBC at de ønsker å signere han.

Kontraktsforslaget skal være på to og en halv sesong og trer i kraft fra og med årsskiftet.

Ifølge Marca skal lønnen være på 200 millioner euro i året, som tilsvarer over 2 milliarder kroner. Verken Ronaldo eller den saudiarabiske klubben har bekreftet opplysningene.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt er ikke overrasket over det angivelige klubbvalget.

- Det er ikke noe sjokk. Ronaldos muligheter er nok begrenset. Det var snakk om at han skulle prøve å få seg en Champions League-klubb, for å plusse på alle de syke statistikkene som han har, men det sitter nok langt inne å hente ham, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Han tillegger:

- Ronaldo er definitivt på vei ned som spiller, og når han i tillegg har det egoet, ber han om trøbbel. Jeg kan vanskelig se for meg at han skulle gå inn og være en naturlig del av en Champions League-tropp, så det var noe sånn det måtte ende med.

PROFIL: Fotballekspert Erik Thorstvedt i TV 2. Foto: NTB
PROFIL: Fotballekspert Erik Thorstvedt i TV 2. Foto: NTB Vis mer

- Driter i det

Når det kommer til frihet er Saudi-Arabia blant de aller verste landene i verden å bo i, ifølge Amnesty og en rekke andre organisasjoner.

- Hva tenker du om signalene Ronaldo sender ved å trolig dra til en klubb i Saudi-Arabia?

- De signalene betyr ingenting - i Portugal for eksempel - det har null å si. Jeg tror ikke tanken streifer ham en gang, svarer Thorstvedt.

Han fortsetter:

- Vi ser at Lionel Messi allerede er ambassadør for Saudi-Arabia. Det er ikke på agendaen en gang, for den største delen av verden driter i det, og de landene der disse kommer fra, driter hvert fall i det. Det er ikke så lenge siden Eliteseriens toppscorer, Amahl Pellegrino, spilte i Saudi-Arabia, så sånn er det.

BER OM STLLHET: Cristiano Ronaldo under VM i Qatar. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB
BER OM STLLHET: Cristiano Ronaldo under VM i Qatar. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Vis mer

- Hans avgjørelse

Ronaldo har selv vært klar på at han ønsker å fokusere på det pågående verdensmesterskapet i Qatar før han eventuelt kommenterer hvor han fortsetter karrieren på klubbnivå. Portugal møter Sveits til åttendedelsfinale i Qatar tirsdag kveld.

Portugal-trener Fernando Santos kommenterte den angivelige Ronaldo-overgangen på en pressekonferanse mandag.

- Jeg har ikke snakket med ham om det. Jeg kjenner ikke til det. Jeg hørte bare om det da jeg ankom hit, noen sa det for noen minutter siden. Hvis det er hans avgjørelse, så det er noe han må styre med, sa Santos på pressekonferansen før tirsdagens VM-kamp mot Sveits.

United-kritikk

Tidligere i november ble det klart at Ronaldo var ferdig i Manchester United.

Portugiseren gikk knallhardt ut mot Manchester United-ledelsen og manager Erik ten Hag i et TV-intervju med Piers Morgan. Der sa han blant annet at han ikke har respekt for nederlenderen. Han kritiserte også eierne og tidligere spillere.

- Jeg elsker Manchester United og klubbens tilhengere. Det vil aldri noen gang endres. Likevel føles dette som rett tid å søke nye utfordringer. Jeg ønsker laget all mulig suksess resten av sesongen og i framtiden, sa Ronaldo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer