OVERLEGEN: Cecilie Leganger og de andre jentene kunne juble for nok et NM-gull.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
OVERLEGEN: Cecilie Leganger og de andre jentene kunne juble for nok et NM-gull. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

- Dritflaut å tape så mye

Stine tok gull i VM - tapte med rekordsifre mot Larvik i cupfinalen.

Stabæk - Larvik 13-37

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Selv ikke Stabæk hadde trua på at det var mulig å slå Larvik i cupfinalen.

Med sju juniorjenter på laget, som tidligere på formiddagen hadde spilt juniorfinale mot Bækkelaget og vunnet suverent, handlet det mest om å begrense nederlaget mot et lag bestående av fem gulljenter fra VM i Brasil samt verdensklassespillere som Cecilie Leganger og Tonje Larsen.

Selv det var en umulig oppgave - for klasseforskjellen var nok enda mer brutal enn ventet.

Etter 60 minutter med håndball hadde Larvik vunnet med 24 mål!

- Det er veldig bra at vi kom til finalen, men det er dritflaut å tape så mye, sier Stine Bredal Oftedal, som var en av gulljentene fra VM.

Tidligere på dagen var hun med på å ta juniorgull, men det var en mager trøst etter braknederlaget.

- Det føles mest flaut akkurat nå. Jeg kan ikke huske siste jeg tapte så mye, sier hun til Dagbladet. 

KNOCKOUT: Stabæk holdt følge i drøye ti minutter, deretter ble de fullstendig overkjørt av Norges i særklasse beste håndballag. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
KNOCKOUT: Stabæk holdt følge i drøye ti minutter, deretter ble de fullstendig overkjørt av Norges i særklasse beste håndballag. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

Riktignok holdt Stabæk følge i åpningsminuttene, der de nektet Larvik scoring på de fire, fem første angrepene, og etter sju minutter ledet de faktisk 2-1.

Men da bæringene pådro seg en tominutters utvisning etter drøye 11 minutter på stillingen 3-2 til Larvik, var det takk og farvel. Larvik gikk rett opp i 8-2, og Cecilie Leganger var akkurat så umulig å score på som hun iblant kan være.

Bergensjenta, som er blitt kalt «verdens beste keeper» til det kjedsommelige, nøt så stor respekt at Stabæk til stadighet tok dårlige sjanser fra ni meter.

- Hu er bare så jævla, innmari god.

- Beste målvakt i verden?

- Hun og Kathrine (Lunde Haraldsen)  er topp to. Man ser ikke målet når Cecilie kommer, vet du. Hun er helt fantastisk. For det første står hun veldig riktig i forhold til forsvaret, og for det andre har hun ekstreme reaksjoner. Hun dekker mye, sier Bredal Oftedal.

Larvik var ikke interessert i å ta foten av gasspedalen og fortsatte overhøvlingen av de unge Stabæk-jentene.

Linn Jørum Sulland banket inn fem mål før pause, Tine Stange fire og Karoline Dyhre Breivang tre, mens Karoline Næss og Stine Bredal Oftedal var alene om å score for underdogen.

ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE: Stine Bredal Oftedal bannet og bommet mye i NM-finalen, men her koster hun på seg et glis etter en Stabæk-scoring. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE: Stine Bredal Oftedal bannet og bommet mye i NM-finalen, men her koster hun på seg et glis etter en Stabæk-scoring. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

Til pause var stillingen nådeløse 18-6.

Tidenes mest ujevne kvinnefinale fortsatte på samme måte i 2. omgang, selv om Larvik senket skuldrene litt og slapp motstanderen til litt flere sjanser enn de første 30 minuttene.

Da tre fjerdedeler av kampen var unnagjort ledet Larvik 28-10, og dermed hadde Stabæk i det minste fått ballen bak Leganger et tosifret antall ganger.

Larviks målvakt må likevel ha hatt en redningsprosent på mellom 60 og 70 - og med jevne mellomrom vartet hun opp med noen refleksredninger hun trolig er alene om i kvinnehåndball.

- Jeg tror Stabæk fikk stor respekt for oss etter hvert. De slet veldig i angrep og mistet kanskje litt lysten til å skyte, sier Leganger.

Lene Rantala, som var klubbens soleklare førstekeeper gjennom et tiår, fikk merkelig nok ikke spille et eneste minutt til tross for at seieren var klar tidlig i 1. omgang.

Resten av jentene fikk spilletid, og til slutt hadde Larvik over ti forskjellige målscorere.

Sluttsifrene endte på 37-13 - og Linn Jørum Sulland ble toppscorer med ni mål.