KASTET DRITT: Tre Köln-supportere er utestengt fra alle fotballstadion i Tyskland etter kampen mot Köln. Supporteren på bildet har ikke noe med saken å gjøre.Foto:SCANPIX/REUTERS/Wolfgang Rattay
KASTET DRITT: Tre Köln-supportere er utestengt fra alle fotballstadion i Tyskland etter kampen mot Köln. Supporteren på bildet har ikke noe med saken å gjøre.Foto:SCANPIX/REUTERS/Wolfgang RattayVis mer

Drittkasterne fra Köln utestengt i tre år

Kastet avføring og urin på Schalke-supportere.

De tre Köln tilhengerne som kastet avføring og urin på Schalke-supportere under oppgjøret i tysk Bundesliga sist uke, er utestengt fra alle fotballstadioner i tre år.

Ifølge Köln trer utestengelsen i kraft umiddelbart, og den gjelder for alle fotballstadioner i Tyskland. Flere tilhengere ble etterforsket etter episoden i Gelsenkirchen der Schalke vant 5-1.

Oppgjøret var det andre store tapet for Köln og trener Ståle Solbakken på like mange kamper. Klubben ligger sist i Bundesliga med null poeng og 1-8 i målforskjell.

Köln er kjent som en klubb der tilhengerne har mye makt og innflytelse på beslutninger. Oppførselen under kampen mot Schalke vil de imidlertid ikke være bekjent av.

- Vi gjorde det veldig klart at vi ikke tolererer denne typen oppførsel. Vi fordømmer dette på det sterkeste, sier Köln-tilhenger Rainer Mendel.

(NTB)