Drittlei av kjedelig trening

Kari Traa (29) er møkk lei opplegget til fristilforbundet. Nå krever hun et helt nytt opplegg. Ellers parkerer hun skiene.

BERGEN (Dagbladet): Gårsdagens folkefest på Voss ble et gedigent antiklimaks. Mellom 2000 og 3000 tilskuere var møtt opp. De fleste bare ventet på at Kari Traa skulle komme seg igjennom løypen slik at de kunne få hylle sin egen lokale verdenscupvinner.

Folkefesten avlyst

I stedet ble de vitne til en Vossa-jente som kludret seg gjennom løypen og til sist ble knust av sin argeste rival, amerikanske Shannon Bahrke (22) fra USA. Den norske favoritten må ta til takke med tredjeplassen i rennet, og andreplass sammenlagt i verdenscupen. Lenge før blomsterseremoni og premieutdeling, var de fleste publikummerne reist hjemover igjen. Folkefesten var avlyst.

- Nja, jeg er misfornøyd med løpet. Men jeg er fornøyd med sesongen og andreplassen i verdenscupen, sier Traa.

- Utrolig kjedelig

En lokal herremann som tydeligvis startet festen lenge før resultatet ble klart, kaster seg om halsen på den lokale heltinnen mens han ber journalistene formidle at ingen i bygden er skuffet over innsatsen. Heller tvert imot.

- Der ser dere. Vossingene er i hver fall ikke skuffet, sier Traa og smiler.

Gårsdagens renn på Voss var sesongens siste. Og det var en tydelig utladet Kari Traa som tok i mot pressen i målområdet etter at alt var avgjort. Hun har tidligere dradd på det når hun har fått spørsmål om neste sesong. Det gjorde hun i går også, selv om hun mener selv at sannsynligheten er stor for at hun tar, minst, en sesong til. Men betingelsen for at så skal skje, er klare. Hvis kravene ikke blir innfridd, er hun villig til å parkere skiene.

- Jeg vil ha et annet treningsopplegg. Jeg er lei det vi holder på med i dag, slår hun fast.

Det er særlig oppladningen foran hver sesong hun er trøtt av. Hun er lei av å tilbringe store deler av høsten, to- tre uker i strekk, i Mellom-Europa.

- Vi trener, og trener, men så er det umulig å se om du blir noe bedre. Det blir så ensformig. En time for å komme opp, kjøre ned, opp igjen med gondollbanen. Det blir så utrolig kjedelig i lengden, nærmest spytter hun ut.

De jæ... bakkene

Hun okker seg når hun fortsetter.

- Også må vi jo lage de jævla kulekjøringsbakkene selv. Jeg vil veldig gjerne reise til steder hvor det er ferdiglagde bakker. Jeg vil heller ha et mer intenst, og effektivt treningsopplegg, sier hun.

Og lenge før spørsmålet blir stilt, kommer hun selv med svaret:

- Ja da, jeg vet at jeg er blitt kravstor, sier hun med sitt bredeste glis.

På Dagbladets spørsmål om hun ønsker et eget opplegg bare for henne, rister hun på hodet. Til det er landslagstroppen for liten, mener hun.

- Men vi kunne jo slått oss sammen med noen andre. For eksempel svenskene, sier hun.