- Drittlei kranglefant-stempelet

STAVANGER (Dagbladet): Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen er lei av å bli omtalt som kranglefanter i de norske avisene. Men de er ikke bestevenner.

- Jeg begynner å bli drittlei kranglefantstempelet. Ja, vi er forskjellige, men det er ikke så ekstremt som det framstilles. Jeg er lei av at mediene bare fokuserer på de negative tingene, sier Jørre Kjemperud til Dagbladet.

Bor ikke sammen

Duoen har stått åpent fram i mediene med sitt turbulente interne forhold, men mener at dette får for mye oppmerksomhet.

- Vi bor ikke sammen når vi er ute og reiser, men vi har heller aldri lagt skjul på det. Hvordan kunne vi drevet et sponsorfirma sammen hvis vi bare kranglet hele tida? spør Kjemperud før han fortsetter:

- Vi er ikke bestevenner, men det går over stokk og stein når det hele tida fokuseres på vår interne krangling. Det at vi er forskjellige er bare en styrke for oss, mener Kjemperud.

Vegard Høidalen er ikke så opptatt av hva som skrives om dem i avisa, men fyrer likevel av følgende kraftsalve:

- Det er lite oppfinnsomt at det hele tida fokuseres på kranglefantforholdet vår. Det sier mer om sportsjournalistene som skriver, enn det gjør om oss, sier Høidalen.

Han sliter ennå med ettervirkningene av en meniskoperasjon han måtte gjennom for to måneder siden.

- Det var skikkelig irriterende, fordi jeg knuste alle personlige spenstresultateter før det skjedde. Jeg mistet masse muskelmasse i forbindelse med operasjonen, og mangler ennå 10 cm på spensten, sier Høidalen.

Mål: OL-gull

Det betyr at Høidalen bare når en makshøyde på smashene på 3 meter og 30 centimeter.

- Jeg mangler vel en 10- 20 prosent på toppformen, men det er likevel mulig å spille bra selv om det er slik, sier Høidalen.

Guttas hovedmål er OL-gull i Aten i 2004, men før den tid skal de blant annet vise seg fram i Stavanger.

Satser på semi

I morgen starter duoens kamp mot resten av verdenseliten og de håper på resultatheving, fordi så langt i år har det gått heller trått.

- Resultatene har variert for mye, men vi har likevel muligheten til å gå helt til semifinalen, men da må alt klaffe, sier Kjemperud.

- Mitt mål er å gå på banen for å vinne hver kamp, så får vi se hvor det langt det rekker, sier Vegard Høidalen.

LEI: Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud liker ikke at det fokuseres så mye på at de to har hatt sine uenigheter. - Hvis vi bare hadde kranglet hele tida, hvordan kunne vi da drevet et sponsorfirma sammen? sier Kjemperud til Dagbladet.