Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Driver du med dette, tjener du mer og får lettere jobb enn naboen

Er du aktiv, er du attraktiv.

ATTRAKTIVT: Driver du med idrett, og spesielt lagidrett, er du betraktelig mer attraktiv å annsette enn naboen som sitter hjemme på sofaen om kveldene. Foto: NTB / Scanpix
ATTRAKTIVT: Driver du med idrett, og spesielt lagidrett, er du betraktelig mer attraktiv å annsette enn naboen som sitter hjemme på sofaen om kveldene. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det å drive med idrett er ikke bare godt for kropp og sjel.

Nå viser en undersøkelse gjort i Storbritannia at det å komme seg opp av sofaen også kan være en fordel for lommeboka di.

Mer attraktive Studien gjort ved universitetet i St. Gallen viser at det å delta i idrett kan kobles direkte opp mot høyre sjanse for arbeidsengasjement, og høyere inntektsmuligheter. Studien sammenligner også sammenhengen mellom tilgang på arbeid, og ulike former for sport.

Skal vi tro denne oversikten er ikke alle idretter skapt like.

Lagsporter som for eksempel fotball, cricket, rugby, volleyball og basketball er de idrettene som gjør utøverne mest attraktive i arbeidslivet.

Folk som driver med idrett er i den store sammenhengenen bedre utdannet og hadde bedre jobber enn de som ikke gjør det. Blant de som driver lagidrett er forskjellen faktisk  arbeidsledigheten 3,5 prosent mindre fra de mindre aktive.

Årsaken, om vi skal tro undersøkelsen, er at deltagelse i lagsporter er et tegn på åpenhet og samarbeidsvilje i en rekke sammenhenger. En viktig egenskap også i arbeidslivet.

- Når vi sammenligner de ulike idrettene med hverandre ser vi at lagidrettene er de som gjør folk mest ettertraktet på arbeidsmarkedet, står det i undersøkelsen.

Bli rik? Utendørsidretter som golf, kanopadling, skikjøring, ridning og jakt er de aktivitetene som bidrar mest til økte inntekter.

Her var koblingen sterkest blant menn, og blant kvinner i yrkesaktiv alder.

- Deltagelse i idrett kan kobles direkte til en økt inntekt på mer enn 10 prosent, i forhold til resten av befolkningen, sier undersøkelsen.

Og i rene tall blir forskjellen ganske klar. De som driver med utendørsidrett tjener i gjennomsnitt over 50 000 kroner mer enn sofasliterne, og nesten 10 000 mer enn de som driver med annen idrett.

Det tas likevel et forbehold i studien, og det er ganske relevant. Har man mye penger i utgangspunktet, er sjansene større for at man kan ta seg tid og råd til å drive med den slags aktiviteter.

Men kanskje kan det være en idé å komme seg på fotballtrening i kveld likevel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media