SEPTEMBER 2014: (t.v.)Petter Northug har holdt det gående med hardtrening siden mai i år og er tilbake i den formen han var før VM-sesongen 2011. Desember 2013: (t.h.) Petter Northug har vært i hardtrening i to knappe måneder før verdenscuprennene på Lillehammer i fjor. Sammenlignet med årets versjon er det lett å se forskjellen på Northugs kropp. Foto: THOMAS RAMSUS SKAUG / HAMPUS LUNDGREN
SEPTEMBER 2014: (t.v.)Petter Northug har holdt det gående med hardtrening siden mai i år og er tilbake i den formen han var før VM-sesongen 2011. Desember 2013: (t.h.) Petter Northug har vært i hardtrening i to knappe måneder før verdenscuprennene på Lillehammer i fjor. Sammenlignet med årets versjon er det lett å se forskjellen på Northugs kropp. Foto: THOMAS RAMSUS SKAUG / HAMPUS LUNDGRENVis mer

Drives frem av revansjelyst: Sjekk den forandringen!

På denne tida i fjor hadde Petter Northug gått glipp av åtte uker med trening.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Sykdomsperioden som satte Petter Northug ut av spill i ni uker i fjor sommer og høst ødela i realiteten hele OL-sesongen for skikongen fra Mosvika. Foran vinterens VM-sesong ser verden helt annerledes ut.

Uten at Northug-trener Stig Rune Kveen ønsker å tallfeste hvor mange treningstimer Petter har totalt under beltet så langt i år, avslører han at økningen er betydelig sammenlignet med i fjor.

- Det er en markert økning i treningsmengden, og sånn sett en stor forskjell på de to årene. Det har selvsagt mye med sykdomsperioden å gjøre, men han slo også på bryteren tidligere i år, sier Northug trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.

I rute

For mens Northug startet treningen mot OL i begynnelsen av juni i fjor, var Petter allerede i gang med årets oppkjøring da han krasjet i fylla på Byåsen 4. mai.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn