Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dro drosjesjåfør i barten og sang rasistsang

Nå er travprofilen dømt til 60 dagers fengsel for vold.


(Dagbladet): En av landets mest kjente profiler innen trav er dømt til 60 dagers fengsel for vold mot en drosjesjåfør, skriver Telemarksavisa.

Travprofilen feiret sammen med samboeren sin og en kollega etter Norsk Derby på Bjerke i fjor høst.

Etter mange drinker tok de drosje hjem. Under turen skal travprofilen ha kommet med en rekke rasisitiske kommentarer. Blant annet skal han ha sunget strofen «En drittmann fra Afghanistan, kjører drosje i Norge».

Da de var framme satte den dømte mannen foten i døra på bilen, og hindret dermed sjåføren i å kjøre fra stedet. Dermed kalte sjåføren opp taxisentralen og ba dem varsle politiet.

Travprofilen reagerte da med å angripe sjåføren med flere slag og kvelertak, og skal også ha kommet med drapstrusler. I tillegg dro han sjåføren flere ganger i barten.

Ifølge Telemarksavisa erkjente travprofilen delvis straffskyld i Tønsberg tingrett, men avviste at han er rasist. Mannen er tidligere straffedømt for vold. Han er dømt til å betale sjåføren 15 000 kroner i erstatning i tillegg til fengselsdommen.

Dagbladet har vært i kontakt med travprofilen som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, men opplyser at han har anket saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media