Dro opp mobilen midt under kampen for å twitre om dommerens feil

Uvanlig protest under French Open.

IKKE I TVIL: Sergij Stakhovskij fisket fram mobiltelefonen for å vise verden at dommeren ikke hadde rett da han fratok ham poenget mot Richard Gasquet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephane Mahe
IKKE I TVIL: Sergij Stakhovskij fisket fram mobiltelefonen for å vise verden at dommeren ikke hadde rett da han fratok ham poenget mot Richard Gasquet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephane MaheVis mer

(Dagbladet): Ukrainske Sergij Stakhovskij tapte til slutt klart 6-1, 6-4, 6-3 for franske Richard Gasquet i første runde av French Open i tennis i dag, men satte likevel sitt preg på åpningsdagen i Paris.

Stakhovskij var nemlig så misfornøyd med dommer Carlos Ramos' vurdering av en ball i det første settet, at han dro opp mobilen for å bevise sin sak på Twitter umiddelbart.

Ramos mente ukrainerens forehand ikke var på linja, og sto på sitt etter å ha tatt turen ned på grusen for å dobbeltsjekke. Stakhovskij var fortsatt ikke enig.

Så han tok et bilde av ballmerket, og postet det på sin Twitterkonto med kommentaren «Vel, her er det dere vil se». Så fortsatte han spillet etter å ha fått en advarsel av dommeren, til spredt buing og latter på tribunene.

«BILDEBEVIS»: Bildet Stakhovskij mener viser dommerens feil, og at ballen traff linja. Foto: https://twitter.com/Stako_tennis
«BILDEBEVIS»: Bildet Stakhovskij mener viser dommerens feil, og at ballen traff linja. Foto: https://twitter.com/Stako_tennis Vis mer

- Jeg forventet en advarsel, men jeg ville kjempe for saken min. Det var helt spontant og ikke gjennomtenkt, men når man ser at ballen ikke er i nærheten av å være ute, så blir man frustrert, sier Stakhovskij, ifølge Expressen.

- Jeg er sikker på at det var en feil avgjørelse. Vi spiller jo på grus, der man tydelig bør kunne se merket. Men dessverre klarer ikke alle dommere det, sier han.

Seierherre Richard Gasquet sier han koste seg med opptrinnet.

- Det var artig, ikke noe problem. Han er en av de morsomste karene på touren, sier franskmannen.