Dro på by'n hånd i hånd

Paul «Gazza» Gascoigne og Erik Thorstvedt er gamle Tottenham-venner. I går gikk de hånd i hånd ut i Oslo by night.

Det kunne ha blitt pub til pub, men en veltrent Gazza mener den tida er over. I går var han ekspertkommentator under fotballsendinga til Canal+.

- Hvorfor kommer du ikke til Norge for å spille?

- Ingen tilbud.

- Hva med Rosenborg, da? spør vi vel vitende om at Nils Arne Eggen ikke lenger skal ta ut laget. Gazza smiler. Tar et trekk av sigaretten som han har fått av Dagbladet fordi hans var for light.

- Jeg er åpen for alle tilbud, hvis de er gode nok, sier en hyggelig Gascoigne til Dagbladet etter at han hadde gjort unna jobben i studio. Der satt også Erik Thorstvedt. De to kjenner hverandre fra de meget aktive proffdagene i Tottenham.

Spent Erik

- Ja, det er lenge siden jeg har sett ham nå, så jeg var spent på hvilken Gazza som kom. Heldigvis ser han veldig bra trent ut, og det er hyggelig.

- Det har ikke vært sånn bestandig?

- Jeg husker da jeg kom til Tottenham og flyttet inn på samme hotell som ham. Han hadde blitt kastet ut av et annet hotell, og på det nye rommet hans bodde det mange venner fra Newcastle. De hadde faktisk en karaokemaskin der inne, sier Thorstvedt.

Gazza skryter av den storvokste nordmannen som han mener er den beste norske englandsproffen noensinne.

- Hva med de andre nordmennene i Premiere League?

- Vel, Tore Andre Flo ser ut til å kunne gjøre det bra i Sunderland, men det har vært en tøff start for ham. og det er helt vanlig. I Nord-England er det et enormt press på alle spillerne, men jeg tror Flo har det som trengs, sier Gazza som er i ferd med å saksøke noen av sine gamle agenter. Han mener de har stjålet penger fra ham. Nå har han en liten og solid agentherre ved sin side, tidligere Manchester United-spilleren David McCreery.

Rolig kveld

- Hva med fylla? Gazza vrir seg litt.

- Vi skal nok hygge oss ute i Oslo, men det blir nok en stille og rolig kveld. Jeg prøver å ha god orden på privatlivet mitt nå. Det trenger jeg, sier Paul Gascoigne som debuterte for Newcastle. Siden har han spilt for både Tottenham, Lazio, Glasgow Rangers, Middlesbrough, Everton - før han avsluttet i fjor med ca. 90 minutter hos Burnely.

- Jeg mener jeg fortsatt har minst tre sesonger til i kroppen. Min agent har jobbet med flere klubber i utlandet, men foreløpig er det ingen løsning, sier Gazza.

GAZZASTRIPA: Erik Thorstvedt (t.v.) og Paul Gascoigne tok en tur ut etter fotballsendinga til Canal+ i går.