Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dro rett opp til kjæresten for å trøste henne da han ankom OL-byen

- Hyggelig at vi kunne møtes etter at hun hadde hatt en så dårlig dag.

TRØSTET KJÆRESTEN: Alexander Bonsaksen og de norske hockeygutta er på plass i OL-byen før åpningskampen mot Sverige natt til torsdag. Kjæresten hans, snowboarderer Silje Norendal, mislyktes i jakten på OL-medalje i slopestyle. Da passet det bra at kjæresten kom på besøk etter konkurransen. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
TRØSTET KJÆRESTEN: Alexander Bonsaksen og de norske hockeygutta er på plass i OL-byen før åpningskampen mot Sverige natt til torsdag. Kjæresten hans, snowboarderer Silje Norendal, mislyktes i jakten på OL-medalje i slopestyle. Da passet det bra at kjæresten kom på besøk etter konkurransen. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Samme dag som vårt store medaljehåp i snowboard Silje Norendal (24) misset en etterlenget OL-medalje i slopestyle, så ankom kjæresten og en av hockeylandslagets veteraner, Alexander Bonsaksen OL-byen.

Det norske paret har knapt sett hverandre i vinter, så OL-byen Pyeongchang er et få steder de faktisk oppholder seg samtidig denne vinteren.

Bonsaksen fulgte kjærestens slopestylefinale i Phoenix Snow Park via mobilen på bussturen fra Seoul til Pyeongchang. Der fikk han se at Silje Norendal ikke klarte å yte sitt beste i de kraftige vindkastene i bakken.

TOK TIL TÅRENE: Silje Norendal tok til tårene da pallplassen røk og at det ikke ble noen OL-medalje i Snowboard slopestyle i Phoenix Snow Park. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
TOK TIL TÅRENE: Silje Norendal tok til tårene da pallplassen røk og at det ikke ble noen OL-medalje i Snowboard slopestyle i Phoenix Snow Park. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

I stedet ble det den sure fjerdeplassen. Etterpå forklarte snowboardjenta - mens tårene trillet - at hun satt og ristet på toppen, av frykt for å kjøre, slik forholdene var.

Alexander Bonsaksen dro rett opp for å besøke kjæresten da hockeylandslaget hadde fått sjekket inn i deltagerlandsbyen.

- Det er klart hun var lei seg. OL-medalje har vært det store målet for henne denne sesongen. Det var hyggelig for oss begge at vi kunne møtes, etter at hun hadde hatt en tung dag. Det var egentlig ikke vits å si så mye, men bare være der for henne, sier Alexander Bonsaksen til Dagbladet.

Siste OL-sjanse

Mens Bonsaksen håper på en kvartfinale i ishockey, så får Silje Norendal en ekstra sjanse til å sikre seg OL-medaljen hun mangler i en ellers strålende brettkarriere:

Big Air er ny OL-gren i snowboard. De innledende rundene i Big Air starter ikke før 19. februar, med finalene natt til fredag 23.

Dermed blir det mange rolige dager for 24-åringen fra Kongsberg før hun skal i ilden igjen. Hun har lenge vært klar på at dette blir hennes siste olympiske leker, så det handler om å gripe muligheten.

- Hun kan fortsatt klare den OL-medaljen. Vi skal prøve å få litt tid sammen når jeg ikke spiller, og så skal hun se våre kamper. Jeg håper det kan bli en fin avkobling for henne, sier Bonsaksen.

Eurosport-ekspert Helene Olafsen var kririsk til at slopestylefinalen i det hele tatt ble kjørt. Hun mente det ikke var forsvarlig å sende jentene utfor slik værforholdene var.

Bonsaksen er enig.

- Jeg tror egentlig at ingen av jentene ville kjøre, for det var så mye vind. Det er synd at det ble slik, at forholdene skal bli avgjørende når man har trent så mye for en ting.

Bonsaksens tredje OL

Natt til torsdag OL-åpner Bonsaksen selv. Da er Sverige første motstander i Gangneung hockey center.

MÅ GÅ FORAN: Alexander Bonsaksen (t.v) og Patrick Thoresen er to av veteranene på hockeylandslaget, og må lede vei dersom Norge skal klare målsettingen om en OL-kvartfinale. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
MÅ GÅ FORAN: Alexander Bonsaksen (t.v) og Patrick Thoresen er to av veteranene på hockeylandslaget, og må lede vei dersom Norge skal klare målsettingen om en OL-kvartfinale. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

NHL har ikke sluppet spillerne til OL denne gangen, så selv om Norge selvsagt vil merke tapet av Mats Zuccarello og Andreas Martinsen, så må Sverige og de andre favorittene i mye større grad sette sammen et helt nytt lag.

- Vi er vant til å spille uten Mats og Andreas, og vi spiller på samme måte uansett. Det er først og fremst laget som må gjøre jobben for at vi skal lykkes, ikke bare en enkeltspiller.

- Men Sverige har stor bredde, og kan stille tre-fire gode landslag, så det spiller ikke så stor rolle at de ikke har med NHL-spillere. Vi har spilt jevnt mot dem tidligere, i VM for to år siden tapte vi med ett mål, så vi mener vi har gode muligheter, sier Alexander Bonsaksen til Dagbladet.

Han er klar for sin tredje OL-turnering, og med åtte VM-sluttspill også, så er kraftbacken og tysklandsproffen en av veteranene på landslaget.

- OL er den største turneringen for alle, så vi som har vært med en stund må gå foran og vi må dra med oss de andre gutta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!