Dro tysker i staven

Thomas Alsgaard fikk en muntlig advarsel av juryen. Under innspurten på herrestafetten holdt han konkurrenten Rene Sommerfeldt igjen ved å ta tak i staven hans.

KIRUNA (Dagbladet): Under hele stafetten i Kiruna i går lå Italia, Norge og Tyskland i tet. Episoden som førte til reprimanden, skjedde da Alsgaard, Cristian Zorzi (Italia) og Rene Sommerfeldt (Tyskland) kom inn på stadion og ned på langsida før oppløpet. Zorzi passerte både Alsgaard og Sommerfeldt, og Thomas Alsgaard prøvde også å komme forbi tyskeren. Han fikk ikke plass, og i det tredje forsøket tok Alsgaard tak i staven til Sommerfeldt og holdt ham igjen.

- Burde diskes

Svenske tv-kommentatorer så episoden og mente umiddelbart at Alsgaard burde diskes. Ingen nasjoner leverte inn protest, men også juryen reagerte på tv-bildene og valgte å forfølge saken på eget initiativ. Sommerfeldt og Alsgaard ble kontaktet. Juryen avholdt deretter møtet der de bestemte seg for å gi nordmannen en advarsel.

- Juryen har behandlet saken og gitt en muntlig advarsel, sier jurysjef og teknisk ansvarlig Erik Røste til Dagbladet. Røste er selv tidligere landslagssjef.

- Hvor alvorlig er en muntlig advarsel?

- Ikke så veldig alvorlig. TV-bildene viser fakta, og juryen påpeker at de har sett at han gjorde det. Advarselen gjelder bare for dette løpet. Fra vår side er dette en liten sak, sier Røste.

Alsgaard mente selv at tyskeren prøvde å stenge ham.

- Jeg måtte prøve å gå forbi, sa han til de frosne journalistene på stadion etter konkurransen.

Tilbake på hotellet ville han ikke si noe om episoden.

- Jeg skal dusje, jeg, sa han og forsvant inn på rommet sitt uten flere kommentarer.

«Idioten Zorzi»

Etter å ha tatt tak i staven til Sommerfeldt i innspurten, ventet Alsgaard et brøkdels sekund før han gikk rundt Sommerfeldt på yttersida i stedet og kom forbi. Deretter gjorde han en fantastisk sluttspurt og klarte nesten å ta Zorzi igjen på målstreken. Bare en tiendedels sekund skilte de to. Sommerfeldt kom inn knappe 2,3 sekunder etter vinneren.

Alsgaard sa seg etterpå rimelig fornøyd med løpet.

- Jeg hadde nok med å ligge bak i dag. Jeg hadde ikke krefter til å dra. Sånn er det, sa han.

Det er ikke første gang Thomas Alsgaard er involvert i et stafettdrama. Etter en ufin duell mot Christian Zorzi i innspurten i OL-stafetten i Salt Lake i år, kalte seierherre Alsgaard italieneren en idiot.

- Fokus var på å komme først i mål, men italienerne fikk revansj fra OL. Heldigvis skjedde det i Kiruna og ikke i Val di Fiemme, sier Thomas

På spørsmål fra svenske journalister som lurte på om han selv hadde noen følelse av revansj etter de siste dagene, svarer Thomas bare:

- Det er jeg ferdig med for lenge siden.

SKITTENT TRIKS: TV-bildene viser helt klart at Thomas Alsgaard tar tak i staven til Rene Sommerfeldt. - Fra vår side er dette en liten sak, sier juryformann Erik Røste.