Drogba angrer på Øvrebø-episoden

- På grunn av meg at folk fortsatt snakker om Øvrebø.

ANGRENDE SYNDER: Didier Drogba gir tydelig uttrykk for at han gjerne skulle vært utskjellingen av Tom Henning Øvrebø foruten.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
ANGRENDE SYNDER: Didier Drogba gir tydelig uttrykk for at han gjerne skulle vært utskjellingen av Tom Henning Øvrebø foruten.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Før Didier Drogba takket for seg i Chelsea og engelsk fotball, holdt ivorianeren en pressekonferanse der mange temaer fra hans åtte år lange karriere på Stamford Bridge.

Ett av spørsmålene som kom opp var om 34-åringen angret på måten han hadde oppført seg på overfor Tom Henning Øvrebø etter den famøse Champions League-semfinalen mellom Chelsea og Barcelona våren 2009.

- Jeg er lei meg, for på en måte var det på grunn av meg og på grunn av oss at folk fortsatt snakker om Øvrebø. Han fikk det vanskelig etter den kampen. Det er bare fotball, men noen ganger tillegger vi det for mye viktighet, og det var det jeg gjorde denne dagen, sa en spak Drogba på pressekonferansen, som er gjengitt i sin helhet av Daily Mirror.

Sikkerhetsvakter måtte hindre Chelsea-spissen fra å gå til fysisk angrep på den norske dommeren ute på banen etter at Chelsea ble snytt for minst én straffe da katalanerne gikk videre til finalen.

Etterpå skrek han «it's a fucking disgrace» inn i kameraet, og akkurat hva som skjedde inne i spillertunnelen etterpå er fortsatt en godt bevart hemmelighet.

- Jeg sier ikke at jeg hadde rett til å gjøre det eller at jeg ikke kommer til å gjøre det igjen, men i eget hode var jeg så fokusert på å vinne at det gikk galt og følelsene tok overhånd, fortsatte Drogba.

Allerede dagen etter opptrinnet beklaget Drogba raseriutbruddet foran kameraet, som resulterte i at han ble utestengt i fire Champions League-kamper av Uefa - en straff som ble anket og redusert til tre.

Øvrebø og Drogba møttes og fikk pratet under en Uefa-høring sommeren 2009, men ivorianeren har aldri kommet med en offentlig unnskyldning til den norske dommerveteranen før nå.

Øvrebø setter pris på at Drogba beklager, men understreker at det aldri har vært personlig for hans vedkommende.

- Jeg synes det er voksent gjort å gå i seg selv og ta et oppgjør med at man har oppført seg på en måte som ikke er helt i henhold til fair play. Det hender at man reagerer på en måte som er i overkant noen ganger, men jeg har et helt ukomplisert forhold til det hele. Det er ingenting personlig fra min side, og jeg synes Drogba er en god og profesjonell fotballspiller. Jeg hadde levd helt fint videre uten en unnskyldning, sier Øvrebø til Dagbladet.

- Føler du det som en liten oppreisning, selv om du fikk en unnskyldning først tre år etterpå?

- Jeg har ikke hatt noe behov for noen oppreisning, for jeg har aldri tatt det personlig. Det er nok av folk som mener jeg burde gitt oppreisning den andre veien, sier Øvrebø, som håper å være tilbake som dommer i Tippeligaen etter EM-pausen.