JUBLET FRA SIDEN: Didier Drogba måtte nøye seg med et innhopp på 25 minutter da Elfenbenskysten gikk videre i Afrikamesterskapet. Foto: SCANPIX/AFP / ALEXANDER JOE
JUBLET FRA SIDEN: Didier Drogba måtte nøye seg med et innhopp på 25 minutter da Elfenbenskysten gikk videre i Afrikamesterskapet. Foto: SCANPIX/AFP / ALEXANDER JOEVis mer

Drogba benket da Elfenbenskysten gikk til kvartfinale

- Ikke gjør noe stort ut av det.

Med Didier Drogba på benken fra start for første gang vant Elfenbenskysten 3-0 over Tunisia lørdag og ble første kvartfinaleklare lag i afrikamesterskapet.

Drogba kom til mesterskapet ute av kampform ettersom hans kinesiske klubb Shanghai Shenhua avsluttet sesongen i november. Lørdag måtte han starte på benken for første gang i landslagskarrieren.

Gervinho, Yaya Touré og tidligere Rosenborg-spiller Didier Ya Konan scoret målene som sammen med Togos 2-0-seier over Algerie sendte Elfenbenskysten videre i turneringen. Drogba måtte nøye seg med et 25 minutters innhopp.

- Jeg føler meg helt fin. Jeg er klar til å spille hele kamper nå, men det er treneren som tar ut laget. Ikke gjør noe stort ut av at jeg startet på benken, for det er det ikke, sa Drogba.

Elfenbenskysten kom til mesterskapet i Sør-Afrika som favoritt og lever opp til det. Laget er det eneste med seier i begge sine to første kamper.

Emmanuel Adebayor og innbytter Dove Wome scoret målene da Togo slo Algerie, som dermed er første utslåtte lag. Algerie presset i store deler av kampen, men greide ikke å score.

Wome scoret i det tredje av hele 13 tilleggsminutter i annen omgang.

(NTB)