Drogba ble hyllet da han bar den olympiske ilden

Og bekreftet samtidig samtaler med kinesisk klubb.

HYLLET: Chelseas mesterligahelt Didier Drogba ble hyllet da han onsdag deltok i den olympiske fakkelstafetten, dagen etter at han offentliggjorde at han forlater London-klubben. Foto: Reuters / NTB Scanpix
HYLLET: Chelseas mesterligahelt Didier Drogba ble hyllet da han onsdag deltok i den olympiske fakkelstafetten, dagen etter at han offentliggjorde at han forlater London-klubben. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Chelseas mesterligahelt Didier Drogba ble hyllet da han onsdag deltok i den olympiske fakkelstafetten, dagen etter at han offentliggjorde at han forlater London-klubben.

Tusenvis av mennesker langs løypa i Swindon heiet på Drogba mens han løp, og selv om det er et godt stykke fra London var mange av dem ikledd Chelsea-drakter.

34-åringen fra Elfenbenskysten scoret utligningsmålet rett før slutt i mesterligafinalen mot Bayern München og satte senere inn det avgjørende straffesparket da Chelsea vant turneringen for første gang.

Tirsdag gjorde han det klart at det var den perfekte avslutningen, og at han forlater Chelsea. Han skal være i samtaler med kinesiske Shanghai Shenhua.

- Vi har hatt samtaler, men det ble avgjørende at jeg har vunnet alt jeg kan vinne og scoret i de fleste finalene. Alt jeg gjorde var for fansen, og jeg håper de forstår min avgjørelse, sa Drogba.

Onsdag fikk han svaret han ønsket.

De fleste av løperne i den 10 uker lange fakkelstafetten er folk som har gjort seg fortjent til æren gjennom veldedig eller særlig fortjenstfullt arbeide. Kjendiser og idrettsprofiler er også utpekt.

Blant de andre deltakerne onsdag, på stafettens femte dag, var Zara Phillips, som er datter av prinsesse Anne. Hun red med fakkelen inn på Cheltenhams berømte galoppbane.

(NTB)