Drogba blir i Chelsea ut sesongen

Feigt å dra før.

(Dagbladet.no): I går ble det lekket ut fra et France Football-intervju at Didier Drogba ønsker seg vekk fra Chelsea.

Spissen mener noe er i veien med klubben, og at José Mourinhos avgang har gjort stor skade.

I dag er France Football på gata i Frankrike og The Guardian har fått fatt i resten av intervjuet med Elfenbeinskysten-angriperen.

Der forteller 29-åringen at han ikke forlater Chelsea i januar, først til sommeren stikker han.

Tror Chelsea selger

- Det ville vært litt feigt å dra på en tid når det er urolig sjø, sier Drogba til fotballmagasinet og innrømmer at han egentlig ville bort så fort som mulig etter Mourinhos exit.

- Det var min måte å vise hvor sinna jeg var. Men da kunne jeg ikke sett lagkameratene mine i øynene etterpå. Jeg er en tilhenger av solidaritet, så jeg har bestemt meg for å bli til sommeren.

Chelsea sendte i går ute en pressemelding der de fastslo at Drogba nylig har skrevet under en kontrakt fram til 2010. Spissen tror ikke klubben vil nekte et salg.

AMPERT I KLUBBEN DA MOURINHO GIKK: Didier Drogba har tenkt å forlate Chelsea. I et intervju i Frankrike forteller han at det var bråk i garderoben da spillerne fikk beskjeden. Foto: Scanpix/Reuters
AMPERT I KLUBBEN DA MOURINHO GIKK: Didier Drogba har tenkt å forlate Chelsea. I et intervju i Frankrike forteller han at det var bråk i garderoben da spillerne fikk beskjeden. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Erfaring viser at det ikke er noen poeng å holde igjen en spiller som vil bort. Jeg håper jeg får til en ryddig avskjed med Chelsea, sier Drogba.

Lite tyder på at han kommer til å savne klubbeier Roman Abramovitsj.

- Alt ble gjort ut fra en innskytelse hos presidenten. Vi er bare arbeidstakere. Jeg kan ikke skjule at taklet hele hendelsen dårlig.

Scoret 4,5 mål på ti kamper

Drogba er ikke redd for negative reaksjoner fra fans, lagkamerater og klubbledelse på at han vil følge gamlesjefen ut døra.

- Siden min første dag i Chelsea har jeg vært opptatt av kollektivet. Jeg tror ingen kan klage på at jeg vil tenke litt på meg selv når det nærmer seg slutten.

Drogba har ønskelista klar for neste sommer: Milan, Inter, Barcelona eller Real Madrid.

Med et målsnitt på 0,44 per kamp får nok spissen det som han ønsker.

Før den tid vil han avslutte i Chelsea med et nytt gull, han tror klubbens nye assistent Henk ten Cate blir bra for laget.

- Vi har en slik sult etter seirer at jeg ikke kan se at vi nøyer oss med andreplass. Vi har det som skal til for å overraske. Vi er nå over den traumatiske opplevelsen.