BLIR MED TIL VM: Didier Drogba blir med Elfenbenskystens reisefølge til Sør-Afrika, men det er ennå usikkert om han blir frisk nok til å spille.Foto: SCANPIX/AP Photo/Keystone/Jean-Christophe Bott
BLIR MED TIL VM: Didier Drogba blir med Elfenbenskystens reisefølge til Sør-Afrika, men det er ennå usikkert om han blir frisk nok til å spille.Foto: SCANPIX/AP Photo/Keystone/Jean-Christophe BottVis mer

Drogba blir med til VM

- Er ved godt mot og ser positivt på situasjonen.

|||Didier Drogba blir med på flyet når Elfenbenskysten setter kursen mot VM i Sør-Afrika onsdag.

Det opplyste landslagslege Mats Börjesson til TT søndag, dagen etter at stjernespissen ble operert for brudd i albuen. Drogba ble skadd i fredagens oppkjøringskamp mot Japan.

— Han er ved godt mot og ser positivt på situasjonen, sier Börjesson om lagets største stjerne.

Etter fredagens kamp sa Drogba at han kom til å miste VM. Landslagssjef Sven-Göran Eriksson og hans hjelpere gjør alt de kan for at det ikke går så ille.

Ralph Hertel og Michael Gaillot opererte Drogba på sykehuset i Bern lørdag. Mats Börjesson var også til stede.

— Operasjonen var en suksess. Det gikk så bra det kunne gå, sier han.

En plate ble skrudd fast for å holde bruddet på plass. Det skal svært mye til for at bruddet skal gå opp igjen. Dessuten er en FIFA-godkjent beskyttelse gjort klar slik at Drogba kan spille uten stor fare for å få en ny smell i albuen.

— Jeg tror ikke det vil hemme ham særlig, mener Börjesson.

Drogba skal kunne begynne med lett trening allerede om noen dager.

— Først blir det trening for beina, med løping og sykling.

Spørsmålet er om det er mulig å få Drogba klar til første VM-kamp mot Portugal tirsdag om en drøy uke. Det kan bli en helt avgjørende kamp om avansement fra «dødens gruppe», som også rommer Brasil.

— Det er ni døgn til, og det er omtrent den tiden vi trenger. Men vi må ta en dag av gangen. Dessuten kommer det flere kamper i VM enn den første, sier Mats Börjesson.

(NTB)

Drogba blir med til VM