Drogba dagdrømmer ofte på banen

- Kan føre til sjansebom, sier spissen.

(Dagbladet.no): Didier Drogba på sitt beste er uten tvil en av verdens aller farligste spisser og målscorere, men Chelseas skadeplagede ivorianer får også mye kritikk for at han i perioder av kamper ser litt lat og uinteressert ut.


Nå innrømmer Drogba at han synes det er vanskelig å holde hundre prosent konsentrasjon gjennom hele kampen, og at han ofte drømmer seg bort under kamper.

Dagdrømming fører til misser

- Ja, det skjer ofte med meg, som det skjer med alle, sier Drogba på spørsmål fra The Times om han har en tendens til å la tankene fare.

Drogba tror til og med han har misset noen målsjanser på grunn av dagdrømmingen.

- Det er perioder i kamper der du ikke er nær ballen på en stund, og så oppdager du kanskje at publikum er der eller at de ikke reagerer. Eller så kanskje du oppdager noe spesielt som foregår - og så fokuserer du på det, sier Drogba.

- Det er da du er nødt komme tilbake til kampen raskt, for det er i slike situasjoner du mister konsentrasjonen, og kan mislykkes med et mottak dersom ballen plutselig kommer, eller bomme på en sjanse, mener 30-åringen.

Synske evner også

OFTE SÅNN: Didier Drogba er en av Europas farligste spisser på sitt beste, og en stabil målleverandør for Chelsea. Foto: REUTERS/SCANPIX
OFTE SÅNN: Didier Drogba er en av Europas farligste spisser på sitt beste, og en stabil målleverandør for Chelsea. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Didier Drogbas skadeproblemer har gitt ham en vanskelig start på årets sesong, og spissen har bare startet tre kamper under Chelseas halvferske manager Luis Felipe Scolari.

Scolari vil kanskje ikke la seg imponere av Drogbas tendens til å drømme seg vekk på fotballbanen, men han skal være klar over at det er ivorianerens tankespinn som også sørger for mange av scoringene.

Chelsea-spissen lager seg nemlig bilder i hodet av hvordan han skal dra av forsvarere, komme seg unna, og sette ballen forbi målvakten.

- Jeg tenker konkret på hvordan jeg skal score mål. Jeg lukker øynene og prøver å se det for meg, og noen ganger skjer det ikke sånn. Men som oftest når du får det for deg at du skal score en bestemt type mål, så skjer det, sier Drogba.

Drogba dagdrømmer ofte på banen
MEN: Chelsea spiller forsvar innimellom også, og da lar Drogba ofte tankene vandre. Som han sier det selv, kanskje skjer det noe spesielt som han kan fokusere på.
RYKK OG NAPP: Chelsea-spissen har en eksplosiv spillestil, som legitimerer en pust i bakken av og til.