- Drogba er en skuespiller

Mourinho navngir verstingene i Premier League.

(Dagbladet.no): Didier Drogba har fysikk som en okse, men ofte skal det ikke rare berøringen til før Chelsea-spissen tar telling på gressteppet.

«Sometimes I dive, sometimes i don\'t» er for lengst blitt en klassiker på YouTube - men Drogba ble alltid tatt i forsvar av José Mourinho så lenge portugiseren var sjef på Stamford Bridge.

Nå som Mourinho har flyttet til Italia og Serie A har pipen fått en litt annen lyd.

- Jeg er ikke lenger manager i Chelsea og trenger ikke forsvare dem. Så jeg tror det vil være riktig om jeg sier at Drogba er en skuespiller, sier Mourinho til Fords feelfootball.com, ifølge Setanta Sports.

Ivorianeren er imidlertid ikke den eneste som får passet sitt påskrevet.

Landsmannen Cristiano Ronaldo, samt Fernando Torres og Robin van Persie, blir også pekt ut som spillere med et teatralsk talent utover det vanlige.

- Ronaldo, Fernando Torres og Robin van Persie har filmet seg til flest straffespark de siste fire eller fem årene. Engelsk fotball liker ikke spillere som filmer. I England blir ungene lært opp til hvordan fotball skal spilles, men i Italia, Spania og Portugal, læres de opp til hvordan de skal vinne, mener han.

Ifølge Mourinho har altså alle de fire store hver sin juksemaker, men det er ikke slik at Inter-sjefen kategorisk fordømmer all filming.

STAY DOWN, DIDIER: José Mourinho føler at han ikke lenger trenge å forsvare Didier Drogba, nå som han er sjef for Inter. - Drogba er en skuespiller, sier Mourinho. Foto: AFP
STAY DOWN, DIDIER: José Mourinho føler at han ikke lenger trenge å forsvare Didier Drogba, nå som han er sjef for Inter. - Drogba er en skuespiller, sier Mourinho. Foto: AFP Vis mer

Han synes nemlig det er greit at spillere hjelper til litt når de faller - såfremt det faktisk er kontakt.

- Jeg hater filming, men jeg er ikke glad hvis en spiller blir sparket innenfor 16-meteren, og prøver å holde seg på beina. Det er veldig, veldig sjelden at dommeren blåser dersom spilleren ikke går i bakken. Derfor forteller jeg spillerne at de ikke skal være fair, men ikke naive, sier Mourinho.

<B>FILMER?:</B> Cristiano Ronaldo.
<B>FILMER?:</B> Fernando Torres.
<B>FILMER?:</B> Robin van Persie.