- Drogba er verdens beste

Afrikamesterskapet bugner av stjerner. Den største heter Didier Drogba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elfenbenskystens kaptein scoret ikke i oppgjøret mot Nigeria i går, men det holdt likevel til 1-0-seier. Og det kommer flere kamper for talentspeider Stig Torbjørnsens favoritt - Afrikamesterskapet har bare så vidt begynt.

Siden 2001 har Torbjørnsen kartlagt både kjente og ukjente fotballspillere på kontinentet. I dag er han talentspeider for Rosenborg - og her plukker han ut sine ti afrikanske fotballfavoritter:

1. Didier Drogba, Chelsea/ Elfenbenskysten

- Ingen tvil om topplassen. Komplett angriper for et av de beste lagene i verdens beste liga. Når han er skadefri er han i mine øyne verdens beste spiss. Stor og sterk, målfarlig, godt skudd med begge bein.

2. Samuel Eto’o, Barcelona/Kamerun

- Alle kjenner ham som en klassespiss i Spania, også det en av verdens beste ligaer. Rask og målkåt spiller, selv om han ikke er like komplett som Drogba.

3. Kolo Touré, Arsenal/Elfenbensk.

- En av hovedgrunnene til at Arsenal er så gode. Det defensive limet. Hurtig, duellsterk og dominant. Wenger betalte ingenting for ham, seks uker seinere var han fast. Fantastisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer