Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Drogba er verdens beste

Afrikamesterskapet bugner av stjerner. Den største heter Didier Drogba.

Elfenbenskystens kaptein scoret ikke i oppgjøret mot Nigeria i går, men det holdt likevel til 1-0-seier. Og det kommer flere kamper for talentspeider Stig Torbjørnsens favoritt - Afrikamesterskapet har bare så vidt begynt.

Siden 2001 har Torbjørnsen kartlagt både kjente og ukjente fotballspillere på kontinentet. I dag er han talentspeider for Rosenborg - og her plukker han ut sine ti afrikanske fotballfavoritter:

1. Didier Drogba, Chelsea/ Elfenbenskysten

- Ingen tvil om topplassen. Komplett angriper for et av de beste lagene i verdens beste liga. Når han er skadefri er han i mine øyne verdens beste spiss. Stor og sterk, målfarlig, godt skudd med begge bein.

2. Samuel Eto’o, Barcelona/Kamerun

- Alle kjenner ham som en klassespiss i Spania, også det en av verdens beste ligaer. Rask og målkåt spiller, selv om han ikke er like komplett som Drogba.

3. Kolo Touré, Arsenal/Elfenbensk.

- En av hovedgrunnene til at Arsenal er så gode. Det defensive limet. Hurtig, duellsterk og dominant. Wenger betalte ingenting for ham, seks uker seinere var han fast. Fantastisk.

- BEST: Stig Torbjørnsen mener Didier Drogba er verdens beste spiss i skadefri tilstand. Foto: AP/Scanpix
- BEST: Stig Torbjørnsen mener Didier Drogba er verdens beste spiss i skadefri tilstand. Foto: AP/Scanpix Vis mer

4. Yaya Touré, Barcelona/Elfenbenskysten

- Spiller ikke akkurat for Arminia Bielefeld disse gutta her! Dominerer mer og mer på et topplag i en toppliga. Et av mange defensive anker fra Afrika.

5. Frederic Kanoute, Sevilla/Mali

- Notorisk måljeger. Jeg synes fortsatt det er merkelig at Tottenham solgte ham.

6. Emmanuel Adebayor, Arsenal/ Togo

- Ikke med i dette mesterskapet, like fullt har han tatt Premier League med storm. Ser ut som et beinrangel, men har scoret 15 mål i serien. Sensasjonelt bra.

7. Michael Essien, Chelsea/Ghana

- Bikkja på Chelseas midtbane. Ryddegutt, de fleste kjenner vel ham. Afrika har fått fram mange strålende midtbaneankere i det siste.

8. Mahamadou Diarra, R. Madrid/ Mali

- Enda en i samme gate som Yaya Touré og Essien. Tre av verdens aller beste defensive midtbanespillere i tre av de beste lagene.

9. Pape Bouba Diop, Portsmouth/ Senegal

- Kanskje litt overraskende, men jeg forelsket meg i Diop i VM 2002. Synes det er rart han ikke har spilt for en større klubb.

10. Carlos Kameni, Espanyol/Kamerun

- Vanvittig god keeper, en av grunnene til at Espanyol gjør det såpass bra. Jeg er sikker på at han spiller i Premier League snart.

• Din mening: Mangler noen på lista? Er Drogba egentlig Afrikas beste?

DEFENSIVT LIM: Kolo Touré (t.v.) er sentral i forsvaret til Arsenal og for Elfenbenskysten. Her i kamp mot Nigerias Newcastle-spiss Obafemi Martins.
AFRIKA-EKSPERT: RBKs talentspeider Stig Torbjørnsen omringet av Didier Konan Ya, Abdoulrazak Traoré og Yssouf Koné på Gran Canaria for ett år siden.
KLASSESPISS: - Samuel Eto´o er rask og målkåt, men ikke like komplett som Drogba, mener Torbjørnsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media