Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drogba ga RBK en kald skulder

Men Rosenborg er sikret UEFA-cup - og kan fortsatt gå videre.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Chelsea 0-4.

- Chelsea kommer ikke til å overraske oss, hevdet trener Trond Henriksen før det som er blitt kalt tidenes RBK-kamp på Lerkendal.

Overraske gjorde i hvert fall Rosenborg - som var tilbake til gamle Tippeliga-synder etter to bragdkamper mot Valencia.

- Vi gjorde dem gode, fordi vi ikke kom tett nok i dem. I dag var vi ikke gode nok. Men det skal sies at dette er det beste kollektivet, laget, jeg har møtt, sier Vidar Riseth til TV3.

Da Rosenborg var i posisjon til å sikre seg videre europacupspill utover vinteren, gjorde de akkurat som Norge mot Tyrkia: De sølte bort matchballen.

Men trøsten er at de får en til, mot Schalke 04, fordi Valencia og Schalke spilte 0-0 i kveld. Med uavgjort i Tyskland i siste kamp, er de svarte og hvite videre. Uansett er troillongan sikret spill i UEFA-cupen.

- Det er jo ålreit, men vi sitter ikke og smiler når vi taper 4-0. Vi gjør en for dårlig innsats i dag til at vi kan være fornøyd, kommenterer Rosenborg-trener Trond Henriksen.

Gutter mot menn

BRR, SÅ KALDT: Didier Drogba sendte et tydelig signal til de som har trodd at Chelsea ikke kunne spille god fotball i kalde Norge. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX
BRR, SÅ KALDT: Didier Drogba sendte et tydelig signal til de som har trodd at Chelsea ikke kunne spille god fotball i kalde Norge. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX Vis mer

I dag fikk millioner av seere over hele Europa se Rosenborg bli truffet av en blå tsunami. Gjestene virket ikke akkurat veldig preget av kulden.

- Jeg frøs, det må jeg si. Dette klimaet er ikke noe for meg. Jeg frøs spesielt i andre omgang, men ble varm i hjertet av spillet, sier Chelseas israelske manager, Avram Grant.

Derimot var det knapt en eneste RBK-spiller som greide å holde hodet kaldt. På Lerkendal i kveld var det gutter mot menn fra første spark på ballen, og aller størst var Didier Drogba.

- Jeg synes vi ble for passive, vi hadde for mye respekt for Drogba. Dermed fikk han de meterne han ikke skulle ha. Hadde vi vært tøffere og stått i duellene, så kanskje det hadde gått annerledes. Men han er stor kar, med bra fysikk. Så det er tøft å stoppe ham, konstaterer «Rambo» Henriksen.

Etter to Chelsea-skremmeskudd i løpet av kampens åpningsminutter var det slutt på RBK-flaksen da åtte minutter var spilt. Joe Cole tok ballen med seg fra midtbanen, brukte et par hvittrøyer som rundingsbøyer og løsnet skudd fra 20 meter.

Lars Hirshfeld måtte gi retur på skuddet, og der var selvsagt Drogba og banket ballen opp i nettaket. Målet feiret han ved å late som han frøs - et stikk til alle dem som har snakket om at Chelsea ville takle værforholdene dårligere enn Rosenborg.

Det var derimot RBK som virket paralyserte i høstkulda på Lerkendal. Feilpasningene florerte over hele banen, og Chelsea fikk enorme overgangsmuligheter nesten hele tida.

Etter 20 minutter var kampen så godt som punktert. En horribel pasning fra Bjørn Tore Kvarme ble snappet av Claude Makelele, som ga videre til Shaun-Wright Phillips.

Drogba ga RBK en kald skulder

Han ble taklet av Abdou Razack Traore, men kranglet seg videre, og dro enkelt av Alexander Tettey.

Ciljan Skjelbred kastet opp

Etter litt klabb og babb i feltet endte ballen igjen hos Drogba, som tuppet inn sitt andre over hodet på Hirschfeld.

Tafatte Rosenborg-spillere virket slagne, men Per Ciljan Skjelbred varmet i det minste frosne trønderhjerter da han kom på banen igjen etter å ha kastet opp.

- Jeg gulpet litt, og måtte ut for å spy ferdig. Hvorfor, vet jeg ikke. Men jeg fikk noen tabletter, og de funket som f... de. Det ordnet seg, sier unggutten til TV3.

Proppfull av energi vant han ballen to ganger høyt oppe i banen, men RBK-offensiven var bare forbigående. For fem minutter var pause det definitivt slutt på moroa.

Alex fikk klinke ballen i mål på et frispark fra 25 meter, forbi en RBK-mur i total oppløsning. Verst var Traore, som slo noe som lignet en kollbøtte i det skuddet gikk.

Selv mannen som ser ut til å bære hele verdens sorger på sine skuldre, Avram Grant, måtte trekke på smilebåndet etter den scoringen. 2. omgang ble naturligvis en formalitet for Chelsea.

Drogba ga RBK en kald skulder

Blåtrøyene tok foten ørlite av gasspedalen, men ikke mer enn at Rosenborg fortsatt var sjanseløse. En spiller som Yssouf Koné fikk knapt til noe som helst på Lerkendal, og ble fortjent byttet ut midtveis i 2. omgang.

Kanskje var det ikke så rart at Grant ikke ante hvem RBK-spissen var før kampen likevel.

For hjemmelaget var miseren komplet da Joe Cole satte inn en Lars Hirschfeld-retur i det 72. minutt. Rosenborg 0 - Chelsea 4.

- De er bedre enn oss - per dags dato, avslutter Skjelbred med et lurt smil.

Drogba ga RBK en kald skulder
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling