- LEVER MED DET: Didier Drogba sliter med lyskeplager, men har lært seg å takle det. - Han lever med dette problemet, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti. Og ivorianeren lar ikke plagene hindre ham i å pøse inn mål, som her mot Blackburn. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
- LEVER MED DET: Didier Drogba sliter med lyskeplager, men har lært seg å takle det. - Han lever med dette problemet, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti. Og ivorianeren lar ikke plagene hindre ham i å pøse inn mål, som her mot Blackburn. Foto: Nigel Roddis, Reuters/ScanpixVis mer

Drogba har spilt med lyskesmerter i 3-4 måneder

Men er klar til toppkampen mot United i morgen.

||| (Dagbladet): Didier Drogba sto over Chelseas overkjøring av Aston Villa sist helg, og har hatt vondt i et kne etter et spark på trening tidligere denne uka.

Men i går bekreftet Chelsea-manager Carlo Ancelotti at Drogba er i startoppstillingen hans mot Manchester United i morgen.

Samtidig forteller italieneren til Daily Telegraph at Drogba har spilt med brokk i tre-fire måneder.

- Et lite inngrep- Noen ganger har han trøbbel etter kamp, men gjennom uka er han OK. Han trenger ikke en operasjon nå. Hvis han opereres ved sesongslutt, vil han trolig være klar etter sju dager. Det vil være et lite inngrep.

Uten at det er spesifisert i artikkelen, dreier det seg sjelden om ordinær brokk når det sies at fotballspillere har brokk. Mest sannsynlig har Drogba det som kalles idrettsbrokk eller «Gilmore's groin», som gir varige lyskesmerter.

Men problemet hindrer altså ikke Drogba fra å spille mot United, og Chelsea vinner dermed superspiss-duellen på walkover.

- Synd på RooneyAncelotti føler med Wayne Rooney, men legger ikke skjul på at det kan være gunstig for Chelsea at han er skadd.

- Alle vet hvor viktig Rooney er for dem. Han er en fantastisk spiller og har hatt en fantastisk sesong. Denne skaden kan være en fordel for oss. Jeg synes synd på ham, men det er bedre for oss uten Rooney, sier han.

Men han utelukker ikke at de andre United-spillerne tar i ekstra for å kompensere.

- Noen ganger gir et lag mer enn 100 prosent når en veldig viktig spiller er ute, sier Ancelotti.

Likevel er han optimist foran toppkampen som avgjør hvem som vil lede Premier League når lagene har fem kamper igjen å spille. Nå, seks kamper før slutt, har United ett poengs forsprang på Chelsea.

- Jeg tror vi har en god sjanse. Manchester United er et veldig farlig lag, og har mange spillere som kan skape vanskeligheter. Men vi ønsker å spille vår fotball og kontrollere kampen. Skjebnen er i hendene til vinneren av denne kampen, men ingenting vil være avgjort, sier Ancelotti.

• Følg Manchester United - Chelsea i vårt fotballstudio i morgen klokka 13.45