Drogba krever seier på Lerkendal

Hvis Chelsea skal vinne Champions League.

• Direkte kl. 20.45: RBK-Chelsea og sju andre Champions League-kamper

(Dagbladet.no): Champions League er Chelseas hellige gral. Før møtet med RBK i september erklærte direktør Peter Kenyon at Europas største trofé skal vinnes to ganger de seks neste årene.

Følger planen med seier i kveld

1-1 mot RBK på Stamford Bridge rimte dårlig med ambisjonene. Stjernespiss Didier Drogba sier i dag at laget fra Lerkendal skal slås i kveld.

Det er nærmest en forutsetning for videre Champions League-suksess, bare ett av fire trofeer spissen har siktet seg inn på.

- Fra starten av har vi visst hva vi ønsker, vi vil videre fra gruppespillet og legge kursen mot de siste 16 lagene. Hvis vi skal nå langt i turneringen, så må vi følge den ruten. Hvis vi slår nordmennene, så kan vi oppnå det, sier Drogba til Daily Mail.

Samme melding skal Drobra ha gitt til lagkameratene i londonklubben. Men Rosenborg har aldri tapt hjemme mot et engelsk lag. Blackburn ble beseiret i 1995, Arsenal ble holdt til uavgjort for tre år siden.

Uflaks hjemme?

KLAR BESKJED: Didier Drogba mener at Chelseas plan krever seier i kveld, og det skal han ha gitt beskjed om til resten av stjernegalleriet i klubben. Foto: Scanpix/Afp
KLAR BESKJED: Didier Drogba mener at Chelseas plan krever seier i kveld, og det skal han ha gitt beskjed om til resten av stjernegalleriet i klubben. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Elfenbeinskysten-spissen mener det var uhell som førte til poengtapet i London, han var selv skadd og sto over.

- Vi har lyst vil å vise at uavgjort på Stamford Bridge bare var en kombinasjon av uheldige omstendigheter. Vi leder gruppa, vi er ubeseiret og vi vet at et dårlig resultat mot Rosenborg fører til at vi mister tetplassen, sier 29-åringen.

I går snakket Chelsea-sjef Avram Grant om forholdene i Trondheim, han er ikke redd for vinterkrig selv om det er meldt snø og sludd utover kvelden på Lerkendal.

Som Drogba tror Grant at kampen i London fyrer opp de blåkledde på en frossen bane i kveld..

- Laget vårt er mye bedre enn for to måneder siden. Vi spiller bedre fotball, skaper flere sjanser og har bra pasningsspill. Vi er tålmodige når det trengs, slik jeg ser fotball er vi på rett vei, sier israeleren.


Champions League gruppe B

LagKamperSUT+-Poeng
Chelsea 4 2 2 0 5 2 8
Rosenborg 4 2 1 1 5 3 7
Schalke 04 4 1 1 2 2 3 4
Valencia 4 1 0 3 2 6 3
Drogba krever seier på Lerkendal
1-1 SIST: Her scoret Miika Koppinen målet som sikret poeng i London.