Drogba møtte Milan bak Mourinhos rygg

- Er du dårlig oppdratt? spurte treneren.

(Dagbladet.no): I morgen kommer Didier Drogbas selvbiografi - med den kledelig beskjedne tittelen «Portrait of a Hero» - i handelen.

I dag presenterer The Sun et utdrag der spissen fra Elfenbenskysten forteller hvordan han lurte Jose Mourinho i august 2006.

Han fortalte den daværende Chelsea-manageren at han skulle til tannlegen i Paris. Den avtalen ble avlyst. I stedet fløy Drogba med privatjet til Milano, der han spiste middag med Milan-spiller Paolo Maldini.

Han traff også - angivelig ved en tilfeldighet - klubbens visepresident Adriano Galliani, som spurte Drogba når han ville komme til Milan.

- Når dere vil, det er opp til dere. Gjør klar pengene og dra og snakk med Chelsea, skal Drogba ha svart.

- Du løy for meg

Ifølge The Sun tikket budet inn hos Chelsea dagen etter.

Men Mourinho er en mann som ikke går glipp av det som rører seg, og han fant snart ut hva som hadde skjedd. Det tok ikke lang tid før han var på tråden til Drogba.

DÅRLIG OPPDRAGELSE? Didier Drogba fikk gjennomgå av Jose Mourinho etter å ha lurt seg til å møte Paolo Maldini i Milan. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
DÅRLIG OPPDRAGELSE? Didier Drogba fikk gjennomgå av Jose Mourinho etter å ha lurt seg til å møte Paolo Maldini i Milan. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Og ivorianeren fikk en skjennepreken han aldri vil glemme:

- Jose satte telefonen på høytaler og sa: OK, siden vi ikke er unger, må vi ta en prat. Jeg stolte på deg, jeg har gjort alt for deg. Og så forteller du meg at du skal til tannlegen i Paris, mens du i virkeligheten er i Milano og snakker om en overgang. Du løy for meg. Du holdt ikke ord. Er du dårlig oppdratt, eller hva?

Ble satt på reservelaget

Kvelden etter spilte Drogba reservelagskamp mot West Ham. Men han lærte en lekse, og ga Mourinho svar på tiltale.

Drogba leverte en monstersesong med 33 scoringer: 20 i Premier League, 5 i Champions League, 3 i FA-cupen og 4 i ligacupen.

Da Mourinho forlot Chelsea i fjor høst, var Drogba blant de som var mest lei seg. Men fant kanskje trøst i følgende avskjedsord fra portugiseren:

- Du er den beste spissen i verden, og det er din egen fortjeneste.

Oppdragelsen ble ikke nevnt.

Drogba møtte Milan bak Mourinhos rygg
DRØM OM MILAN: - Alle fotballspillere drømmer om å skrive under for AC Milan. Jeg forklarte Maldini at Milan er en klubb jeg ville elsket å spille for, forteller Drogba i selvbiografien sin.