Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drogba møtte Øvrebø til fredsprat i sommer

Endret Chelsea-spissens holdninger. - En fin prat, sier Øvrebø til Dagbladet.

ØYE FOR ØYE, TANN FOR TANN: Didier Drogba var så rasende på Tom Henning Øvrebø etter semifinaletapet mot Barcelona i Champions League at vakter måtte hindre ham i å gå løs på den norske dommeren. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
ØYE FOR ØYE, TANN FOR TANN: Didier Drogba var så rasende på Tom Henning Øvrebø etter semifinaletapet mot Barcelona i Champions League at vakter måtte hindre ham i å gå løs på den norske dommeren. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

||| (Dagbladet): Didier Drogba markerte sitt comeback i Champions League med å score to ganger mot Atletico Madrid for fire dager siden.

Dette var ivorianerens første mesterligakamp siden den famøse kvelden på Stamford Bridge i mai - da vakter måtte hindre Chelsea-spissen fra å gå til fysisk angrep på dommer Tom Henning Øvrebø ute på banen etter at Chelsea ble snytt for minst én straffe i semifinaletapet mot Barcelona.

Etterpå skrek han «it's a fucking disgrace» inn i kameraet, og akkurat hva som skjedde inne i spillertunnelen etterpå er fortsatt en godt bevart hemmelighet.

Skværet opp

I etterkant har Drogba vært ute og beklaget oppførselen sin. Nå gjør han det igjen, og i et åpenhjertig intervju med The Times framgår det at han møtte Øvrebø måneden etter de stygge scene på Stamford Bridge.

«Under en Uefa-høring i juni skværet han opp med Øvrebø, i et møte som bidro til at han endret holdningen sin mot dommere», skriver den engelske storavisa.

Tom Henning Øvrebø, som for tida er i Nigeria og dømmer U 17-VM, bekrefter møtet overfor Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at jeg var på en høring hos Uefa, som er vanlig i sånne saker. Da hadde jeg en prat med Drogba. Hva som ble sagt eller gjort er mellom oss, men det var absolutt en fin prat, sier han.

- Du vil betegne det som et hyggelig møte?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. For meg var det viktig å bli ferdig med saken, og det ble jeg med det møtet.

- Hva tenker du om at møtet skal ha bidratt til å endre holdningene hans i forhold til dommere?

- Jeg er opptatt av at spillere er opptatt av fair play. Jeg ser på Drogba som en fantastisk fotballspiller, så at han ønsker fair play synes jeg er veldig ålreit, sier Øvrebø til Dagbladet.

Dommersjef Rune Pedersen utdyper litt mer hva som skjedde:

- De møttes mer eller mindre tilfeldig da det var appellhøring i Uefa. Drogba ba om unnskyldning, og innså at han hadde oppført seg dumt. Når klubben blir dratt inn i en slik høring blir du nok hvisket noen ord i øret om at dette ikke er positivt verken for deg eller klubben. Han har nok innsett at han må oppføre seg annerledes i framtida, sier Pedersen.

Fikk kjeft av sønnen

Det har ivorianeren så definitivt gjort, og i intervjuet med The Times forteller han at sønnen på åtte år var svært skuffet over pappas oppførsel etter kampen.

- Sønnen min så på sammen med kompisene sine fra skolen, og jeg var flau over oppførselen min. Det positive var at Isaac sa til meg: «Det du gjorde var ikke riktig, pappa. Dere skulle hatt straffespark, men det er ikke rett å gjøre slikt mot dommeren». Jeg sa at han aldri må gjøre det jeg gjorde. Han er åtte og spiller for Chelseas U9-lag, men han er helt annerledes enn meg. Han er veldig rolig, sier Drogba.

FIKK KJEFT AV SØNNEN: Drogbas åtte år gammel sønn satt sammen med vennene sine og så pappa miste besinnelsen totalt. Etterpå fikk Chelsea-spissen beskjed om å skjerpe seg av sønnen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
FIKK KJEFT AV SØNNEN: Drogbas åtte år gammel sønn satt sammen med vennene sine og så pappa miste besinnelsen totalt. Etterpå fikk Chelsea-spissen beskjed om å skjerpe seg av sønnen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Selv hevder han at han er en helt annen person utenfor banen enn på.

- Jeg har alltid vært veldig følsom, men jeg vet ikke hvorfor. Foreldrene mine er veldig stille og rolige, slik jeg også er privat, men på banen blir jeg annerledes. Noen ganger ser jeg meg selv på TV og tenker «gjorde jeg virkelig det?». Du er på en måte klar over hva du gjør det og da, men når du sitter i sofaen og ser kampen etterpå tenker du: «Var det virkelig så ille?».

Bruker Carew som eksempel

Drogba har også et seiglivet - og ganske fortjent - rykte på seg for å falle lett, til tross for sin enorme fysikk. Drogba sier det har vært en læreprosess å gå fra fransk til engelsk fotball, og at han brukte tid på å forstå at han ikke alltid får frispark i Premier League, selv når duellene blir tøffe.

Han bruker John Carew som eksempel på at liten tue kan velte stort lass.

- Det betyr ingenting å være høy i fotball. John Carew er for eksempel stor, men det skal ikke mye kontakt til for å få ham i bakken. Hvis han løper for fullt og du dytter ham, faller han. Wayne Rooney er liten, men veldig sterk. Han har en annen kroppsbygning og lavere tyngdepunkt, så han faller ikke like lett som oss høyreiste spillere, mener Drogba.

BELEIRET: Slik så det ut utenfor huset til Øvrebø på Nordstrand dagen etter semifinalen mellom Chelsea og Barcelona.   Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BELEIRET: Slik så det ut utenfor huset til Øvrebø på Nordstrand dagen etter semifinalen mellom Chelsea og Barcelona. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media