Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drogba punkterte Arsenals gullhåp

Og reddet det for Chelsea.

Chelsea - Arsenal 2-1

(Dagbladet.no): Stamford Bridge har vært et fort i fire år og én måned. I dag så Arsenal ut til å pulverisere Chelseas stolte statistikk på 78 hjemmekamper uten tap, og tittelhåpet i samme slengen.

Men et dobbeltbytte av Avram Grant og to sene scoringer av Didier Drogba snudde alt på hodet.

Det var en søt hevn for Chelsea-manageren, etter at iltre hjemmefans både ropte på José Mourinho og sang «you don\'t know what you\'re doing» da Michael Ballack og Claude Makelele ble tatt av banen.

- Jeg hørte ikke hva som ble sunget på tribunen. Jeg konsentrerer meg om jobben min, og er veldig trygg på det jeg gjør, fordi jeg kjenner laget og vet hvordan de er, sier Grant ifølge PA.

På titteljakt

De helblå er fem poeng bak Manchester United med sju kamper igjen å spille, og United må også til Stamford Bridge i april.

- Da vi lå mange poeng bak Arsenal og Manchester United, sa jeg til spillerne at det eneste vi ønsket var å være i denne posisjonen - at vi kunne smette forbi dem dersom vi vant når de kom til Stamford Bridge. I dag gjorde vi det, sier israeleren.

DAGENS MANN: Chelsea var på vei ut av gullkampen, men to scoringer fra Didider Drogba snudde kampen mot Arsenal. Foto: AP
DAGENS MANN: Chelsea var på vei ut av gullkampen, men to scoringer fra Didider Drogba snudde kampen mot Arsenal. Foto: AP Vis mer

- Jeg vet ikke om vi kan vinne tittelen, men vi skal gjøre vårt beste for å klare det. 

2-1-seieren gjør at Chelsea passerer Arsenal på tabellen, og ser ut til å bli Manchester Uniteds argeste utfordrer om ligagullet.

- Dette ga oss troen på at vi fortsatt kan vinne ligaen. Det er alltid tøft mot Arsenal, men vi spilte godt og var kompakte. Vi fortjente seieren, sier Didier Drogba, dagens mann på brua.

Seieren var Chelseas første mot et av de andre storlagene i Premier League under Avram Grant.

Arsenal ser derimot ut til å kollapse på oppløpet. Arsene Wengers menn står uten seier på de siste fem kampene, og har avgitt 11 av 15 poeng. S

Bortsett fra Wenger selv er det neppe mange som tror at ligagullet havner på Emirates lenger.

Forsiktig åpning

Etter Manchester Uniteds 3-0-seier mot Liverpool tidligere på dagen, hadde verken Chelsea eller Arsenal råd til å tape på Stamford Bridge. Ikke bare det: For Chelsea var selv uavgjort uakseptabelt, fastslo John Terry før kampen.

image: Drogba punkterte Arsenals gullhåp

Forsiktigheten så uansett ut til å prege lagene i innledningen, og verken Manuel Almunia eller Carlo Cudicini ble satt på de store prøvene.

Halvveis inn i omgangen begynte ting endelig å skje.

John Terry saksesparket ballen fra eget forsvar og over hele Arsenal-forsvaret. Didier Drogba smatt gjennom, kom seg foran William Gallas og alene med Almunia, men skuslet bort sjansen med en klønete touch.

Etter hvert våknet også Arsenal offensivt. Et innlegg fra Gael Clichy endte hos Emmanuel Adebayor, som fikk skyte på volley fra 10 meter.

Togoleseren ser imidlertid ut til å ha mistet formen litt på tampen av sesongen, og sleivet ballen videre inn i boksen. Der fikk Emmanuel Eboue en minst like stor sjanse til å sende Arsenal foran - men heller ikke han fikk dreis på skuddet, og Cudicini avverget med en beinparade.

Kampen eksploderte de siste 10 minuttene før pause - med Chelsea i hovedrollen.

Salomon Kalou bommet regelrett på ballen fem meter fra mål, Michael Ballack tvang fram en klasseredning fra Almunia og Kolo Toure skubbet Kalou i bakken innenfor 16-meteren, uten at dommer Mark Clattenburg tok grep.

Sagna sendte Arsenal foran

2. omgangen fortsatte slik 1. omgang sluttet. Mathieu Flamini kunne gitt Arsenal 1-0, akkurat som i fjor, men Cudicini reddet volleyen glimrende.

I motsatt ende hadde Gallas sin fulle hyre med Drogba. Ivorianeren var i hårfin offsideposisjon da han ble spilt fri på ny, men Gallas fikk forstyrret ham såpass at skuddet gikk høyt over.

En halvtime før slutt tok Arsenal ledelsen.

Bacary Sagna kom seg foran oppasser Kalou og en sovende Frank Lampard på første stolpe, og headet vakkert inn ved nærmeste stolpe.

Da så det mørkt ut for Chelsea. Men i motsetning til på White Hart Lane i midtuka, lyktes Avram Grant til fulle med byttene sine.

Drogba-dobbel

Han kastet inn Nicholas Anelka og Juliano Belletti, og to minutter senere lå ballen i nettet bak Almunia.

Et langt framspill havnet hos Drogba, som etter litt klabb og babb banket inn utlikningen. Reprisene viste imidlertid at Chelsea-spissen skulle vært vinket av for offside. Det brydde Drogba seg mindre om, like lite som det gule kortet han fikk for å rive av seg trøya i feiringen.

Han beholdt derimot drakta på da han avgjorde kampen åtte minutter senere.

Innbytter Anelka vant i lufta, og selv om Drogba ikke fikk kjempetreff, greide ikke Almunia å dytte ballen unna.

Nå trengte Arsenal desperat en scoring, men de greide aldri å legge Chelsea under press, selv om Clattenburg la til fem minutter.

<B>VISTE FØLELSER:</B> Avram Grant har vanligvis bare ett ansiktsuttrykk, men i dag greide han ikke å styre seg da Drogba satte inn vinnermålet.
<B>FEIRET PÅ SEG GULT KORT:</B> Men det fratar neppe Drogba nattesøvnen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media