Drogba-skade mindre alvorlig enn ventet

Slipper operasjon, men er ute i flere uker.

(Dagbladet.no): Et allerede skadeutsatt Chelsea-lag fikk listen forlenget etter midtukens kamp mot Cluj. Den talte hele åtte viktige førstelagsspillere etter Champions League-oppgjøret i Romania.

En bekymret Chelsea-manager - og helt sikkert en del supportere - måtte se Didier Drogba bli båret av banen med en tilsynelatende alvorlig skade, og i tillegg forlot også midtstopperne Alex og Terry rumensk grunn med skader.

- Jeg må vurdere på søndag hvor mange spillere vi har tilgjengelige. I mellomtiden må vi bare prøve å få noen friske, sa Luis Felipe Scolari til Chelseas hjemmeside etter kampen. 

Nå kan det imidlertid vise seg at marerittet ikke blir så ille som ventet.


Hell i uhell
Drogba, som først ble rapportert å være ute i opptil tre måneder, undergikk i går en skanning av sitt skadede kne, og det viste seg at skaden ikke er like alvorlig som først antatt. Den ivorianske spissen slipper operasjon, og ifølge klubbens hjemmeside er det snakk om et opphold på uker - i stedet for måneder.

Engelske aviser melder i tillegg om positive prognoser på kaptein John Terry, og spilleren selv uttaler at han vil være klar til søndagens toppkamp mot John Carews Aston Villa.

- Problemet er nedre del av ryggen, den er litt stiv. Noen av oss følte det på grunn av matta - den var så hard. Men jeg skal være frisk til søndag. Det er ikke noe stort problem, jeg er bare litt sår, sier Terry ifølge Daily Mirror.

- Tynt besatt

Samtidig er det ventet at både Joe Cole, Ashley Cole og Alex vil være i stand til å gjøre en innsats i søndagens kamp på Stamford Bridge.

Drogba-skade mindre alvorlig enn ventet

Men Drogba vil uansett bli høyt savnet på banen for Chelsea, som ikke kan skryte av å ha altfor god dekning på spissplass.

- Tapet av Didier betyr at vi er litt tynt besatt på spissplass. Han er enorm for oss, både som spiller og person. Han har vært ute i noen måneder gjennom sommeren, og det har vært stort å få ham tilbake. Men nå kan det se ut som om vi mister han for en stund igjen, sier Frank Lampard ifølge Daily Mirror.

Nå spørs det om ikke Scolari må ut og sondere fotballterrenget etter en klassespiss før januarvinduet åpner, for det kan bli vanskelig å henge med i toppen gjennom en lang sesong uten fullgod dekning for skadeutsatte Drogba (30).

SLIPPER OPERASJON:
Didier Drogba ble kjørt av banen mot Cluj med en tilsynelatende alvorlig kneskade. Etter en skanning ble det fastslått at spissen slipper operasjon, og kan være tilbake om fire uker - og ikke tre måneder som først antatt. Foto: Bogdan Cristel, REUTERS/SCANPIX
SLIPPER OPERASJON: Didier Drogba ble kjørt av banen mot Cluj med en tilsynelatende alvorlig kneskade. Etter en skanning ble det fastslått at spissen slipper operasjon, og kan være tilbake om fire uker - og ikke tre måneder som først antatt. Foto: Bogdan Cristel, REUTERS/SCANPIX Vis mer
<B>SPILLEKLAR:</B> John Terry var en av tre spillere som ble skadet i midtukens kamp mot Cluj i Romania. Spilleren har slitt med en vond rygg, men innrømmer at han blir klar til søndagens kamp mot Aston Villa.