Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drogba-sløsing veltet elefantene

Egypt slo favorittene og er i finalen.

(Dagbladet.no): Elfenbenskysten - Egypt 1-4.

Elfenbenskysten er kanskje det afrikanske laget med de største stjernene - og laget de fleste tippet som vinnere av årets afrikamesterskap i fotball.

Mest av alle stjernene skinner Chelsea-spiss Didier Drogba, og han jobbet hardt og kom til flere store sjanser også i kveld.

Men han klarte ikke å sette dem i mål.

Effektive Egypt

Dermed kunne et effektivt Egypt sikre seg den andre plassen i finalen, hvor de møter Kamerun på søndag. Og nå kan de for en stakket stund sette pyramidene i skyggen.

Denne muligheten får de etter at Ahmed Fathi sendte Egypt i ledelsen allerede etter 12 minutters spill.

«Elefantene» fra Elfenbenskysten sto riktignok for det meste av spillet, men det hjalp lite når verken Drogba eller lagkameratene klarte å sette ballen i mål.

To Zaki-scoringer

MUSA BANKET ELEFANTEN: Egypt og Wael Gomaa Kamel Elhawty (t.v.) slo til med en overraskende storseier over Elfenbenskysten og Didier Drogba. Foto: GIANLUIGI GUERCIA/AFP/SCANPIX
MUSA BANKET ELEFANTEN: Egypt og Wael Gomaa Kamel Elhawty (t.v.) slo til med en overraskende storseier over Elfenbenskysten og Didier Drogba. Foto: GIANLUIGI GUERCIA/AFP/SCANPIX Vis mer

Etter hvilen scoret Egypts Amr Zaki to ganger, men etter den første slo Elfenbenskysten raskt tilbake ved Abdelkader Keita.

Han svarte på tiltale og reduserte til 2-1 med et susende langskudd.

Men i og med Zakis andre mål sto det plutselig 3-1 til Egypt, og deretter måtte favorittene fram på banen.

Slo finalemotstanderen i åpningskampen

Dette ga rom for lederlaget, som var nær å score flere mål mot slutten. Den eneste som lyktes var likevel Mohamed Aboutrika, som fastsatte resultatet til 4-1 helt mot slutten.

I finalen møter Egypt igjen Kamerun, laget de slo 4-2 i sin åpningskamp i mesterskapet.

Drogba og de andre av Elfenbenskystens spillere må derimot nøye seg med bronsekamp mot vertsnasjonen Ghana.

image: Drogba-sløsing veltet elefantene
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media