Drogba utestenges i fire kamper

Knallhard straff etter Øvrebø-utskjelling.

RASTE INN I TV-KAMERA: Didier Drogba skjelte ut Tom Henning Øvrebø inn i et tv-kamera etter semifinalen mot Barcelona. I ettermiddag kom den harde straffen fra Uefa. Foto: PLANET PHOTOS
RASTE INN I TV-KAMERA: Didier Drogba skjelte ut Tom Henning Øvrebø inn i et tv-kamera etter semifinalen mot Barcelona. I ettermiddag kom den harde straffen fra Uefa. Foto: PLANET PHOTOSVis mer

||| (Dagbladet.no) Didier Drogba ble i dag hardt straffet av Uefa, for sine verbale - og tilsynelatende forsøk på fysiske - angrep på Tom Henning Øvrebø etter Champions League-semifinalen mot Barcelona.

Drogba utestenges i fire europeiske klubbkamper, og kan risikere ytterligere to om han bryter Uefa-regler i løpet av en prøvetid på to år, melder uefa.com. Jose Bosingwa utestenges i tre europacupkamper, med en tilsvarende prøvetid og en mulig forlengelse på en kamp.

Chelsea som klubb ilegges samtidig en bot på knappe 900 000 kroner etter at det også ble kastet gjenstander på banen etter kampen. Klubben og spillerne har nå tre dager på å anke straffen.

- Vi vurderer nå vårt svar på Uefa-straffen som medfører utestengelse av Didier Drogba og José Bosingwa, og bøter for klubben, er den korte reaksjonen på Chelseas offisielle hjemmesider.

«It's a disgrace»
Didier Drogba var forberedt på straff etter at Uefas disipliplnærkomité kom med sin instilling i saken. Han sa at han vil sone - og så gjøre seg ferdig med saken.

- Det er ikke enkelt, men uansett hva jeg gjorde og uansett hvilken beslutning de fatter, vil jeg akseptere det. For oppførselen min var ikke noe verken Uefa eller noen andre ønsker å se på en fotballbane, sa Drogba.

Chelsea-spillerne raste mot Øvrebø ettersom de mente de ble snytt for flere straffespark i semifinaledramaet mot Barcelona i starten av mai, men reprisene viser at det trolig bare er to handssituasjoner som han virkelig kan klandres for.

Drogba var den av spillerne som gikk lengst i sine anklager.

Etter at Øvrebø ble geleidet inn i spillertunnelen snudde ivorianeren seg mot et tv-kamera og ropte inn i millioner av britiske tv-stuer:

«Are you watching this? It's a disgrace! It's a fucking disgrace!» brølte han.

Dagen etter beklaget Drogba oppførselen sin.

- Jeg var veldig opprørt over det som skjedde på banen, men etter å ha sett bildene på tv skjønner jeg at jeg overreagerte. Jeg skjønner at språkbruken min ikke setter noe godt eksempel for dem som ser på tv, spesielt barn. Jeg angrer på at jeg lot min frustrasjon og skuffelse komme ut på denne måten, jeg beklager dette, sa han.

Bosingwa stemplet Øvrebø som en tyv i portugisisk media, etter kampslutt. Siden trakk han uttalelsene sine, og beklaget.

Uefa ga Øvrebø munnkurv
De aller fleste lagkameratene slo ring om Drogba etter kampen, og mange av dem var like opprørte som ivorianeren. Dette er ikke første gang Drogba har skapt negative overskrifter for Chelsea, og det spekuleres nå i at han kan forsvinne i løpet av sommeren.

I etterkant av semifinalen var det et voldsomt mediekjør mot Øvrebø. Han måtte smugles ut gjennom VIP-inngangen på Gardermoen og har ikke fått lov til å snakke om episodene på Stamford Bridge.

Uefa ønsker at han ikke skal si noe før saken har vært gjennom alle eventuelle apellutvalg, og dagens avgjørelse åpner heller ikke munnkurven dommeren er påsatt.

Da Dagbladet møtte Øvrebø etter semifinalen, sa han at han lever godt med det kjøret han har opplevd de siste ukene og at han ikke har noen planer om å gi opp dommergjerningen.

Øvrebø ønsker ikke å kommentere dagens straff før eventuelle anker er behandlet.

LØP UT PÅ BANEN: Didier Drogba var byttet ut, men han løp ut på banen i sandaler for å konfrontere Tom Henning Øvrebø. Foto: AP
LØP UT PÅ BANEN: Didier Drogba var byttet ut, men han løp ut på banen i sandaler for å konfrontere Tom Henning Øvrebø. Foto: AP Vis mer
SLIPPER STRAFF: Michael Ballack løp etter Tom Henning Øvrebø, men han blir ikke straffet av Uefa. Foto: EPA
SLIPPER STRAFF: Michael Ballack løp etter Tom Henning Øvrebø, men han blir ikke straffet av Uefa. Foto: EPA Vis mer