VENTER FORTSATT PÅ GRØNT LYS: Didier Drogba venter ennå i spenning på om Fifa kommer til å godkjenne armbeskyttelsen han er nødt til å bruke dersom det skal bli aktuelt å spille mot Portugal i ettermiddag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse
VENTER FORTSATT PÅ GRØNT LYS: Didier Drogba venter ennå i spenning på om Fifa kommer til å godkjenne armbeskyttelsen han er nødt til å bruke dersom det skal bli aktuelt å spille mot Portugal i ettermiddag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis BalibouseVis mer

Drogba venter fortsatt på grønt lys fra Fifa

Vet ennå ikke om han får lov til å spille mot Portugal.

|||Elfenbenskysten - Portugal direkte fra kl. 16 i VM-studio.

(Dagbladet): Etter en litt tam innledning på VM i Sør-Afrika, er forventningene skyhøye når gruppe G - døpt
«dødens gruppe» under VM-trekningen i desember - sparkes i gang med nøkkelkampen mellom Elfenbenskysten og Portugal i Port Elizabeth.

Ivorianerene, som deltar i sitt andre VM-sluttspill, kom til kort i konkurranse med Argentina, Nederland og Serbia i Tyskland for fire år siden. Utgangspunktet er ikke noe særlig enklere med allerede nevnte Portugal og turneringsfavoritt Brasil i samme gruppe.

I det første mesterskapet på afrikansk jord, har samtlige afrikanske representanter med unntak av Ghana feilet i å vinne sine åpningskamper.  Skal «elefantene» avansere til åttedelsfinale avhenger mye på utfallet av ettermiddagens oppgjør mot Portugal.

Da trengs alle mann til pumpene, men landslagssjef Sven-Göran Eriksson vet ennå ikke om han regne med tjenestene til spisstalismanen Didier Drogba, som pådro seg et brudd i albuen under en oppkjøringskamp mot Japan forrige fredag.

Chelsea-stjernen er i utgangspunktet frisk nok til å spille, men er avhengig av å bruke en armbeskyttelse, som Fifa ennå har til gode å godkjenne.

- Jeg håper han kan spille, men jeg er ikke sikker på om han kommer til å gjøre det. Det har vært et Fifa-møte i dag, men ingen har kommet tilbake til oss med et svar, sa «Svennis» i går kveld, ifølge Sky Sports.

Venter i det lengste
I siste instans ligger avgjørelsen hos dommer Jorge Larrionda fra Uruguay, men med tanke på Drogbas posisjon - ikke bare i Elfenbenskysten, men i hele Afrika - vil det neppe være en klok beslutning å nekte ham å starte dersom han ønsker å spille selv.
 
Landslagssjef Eriksson kommer iallfall ikke til å stå i veien.

VIL VENTE: Sven-Göran Eriksson kommer til å vente i det lengste på få Didier Drogba spilleklar til kampen mot Portugal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
VIL VENTE: Sven-Göran Eriksson kommer til å vente i det lengste på få Didier Drogba spilleklar til kampen mot Portugal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG Vis mer

- Trolig kommer vi til å ta en avgjørelse på om han starter kampen eller ikke et par timer før avspark. Han hadde en god treningsøkt sammen med resten av spillergruppa i går, og han hadde det samme i dag. Forhåpentligvis vil han være klar. Men jeg vet ikke. Den eneste som kan si ja eller nei i morgen er Drogba selv, understreket Eriksson.

- Bryr meg ikke om Drogba
En som imidlertid ikke lar seg affisere av om Drogba spiller eller ikke, er Portugals store stjerne Cristiano Ronaldo, men så er ikke tidenes dyreste fotballspiller kjent for å være opptatt av så mange andre enn seg selv.

- Alle snakker om Drogba. Om han mister kampen eller om han skal spille. Jeg bryr meg ikke om det for å være helt ærlig, sier Ronaldo, ifølge TV 2 Sporten.

- Vi må fokusere på vårt lag. Vi har høy selvtillit og vi er forberedt. Hvis ikke Drogba spiller må de bruke en annen. Vi må være forberedt og tenke på oss selv, ikke motstanderen, fortsetter han.

Portugals landslagssjef Carlos Queiroz er iallfall forberedt på alt.

- Etter 30 år er det ingenting som overrasker meg i fotball, så det ville ikke overraske om Drogba spiller, sier Queiroz, ifølge Independent.

KJØRER EGET LØP: Cristiano Ronaldo er ikke kjent for å tenke på så mange andre enn seg selv. Derfor bryr han seg heller ikke om Didier Drogba spiller eller ikke.Foto: SCANPIX/EPA/CARL FOURIE
KJØRER EGET LØP: Cristiano Ronaldo er ikke kjent for å tenke på så mange andre enn seg selv. Derfor bryr han seg heller ikke om Didier Drogba spiller eller ikke.Foto: SCANPIX/EPA/CARL FOURIE Vis mer