BANG, SA DET: Supporterne på Stamford Bridge hadde så vidt funnet setene sine da Didier Drogba lurte Cardiff-forsvaret og satte inn 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
BANG, SA DET: Supporterne på Stamford Bridge hadde så vidt funnet setene sine da Didier Drogba lurte Cardiff-forsvaret og satte inn 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

Drogbas 23. scoring startet Chelsea-kalas

Cardiff hadde håpet i et snaut kvarter.

||| (Dagbladet): Chelsea - Cardiff 4-1.

Championship-klubben Cardiffs cup-eventyr fikk en brå slutt da lederen i det engelske ligasystemet holdt hoff på Stamford Bridge i formiddag.

Cardiffs utlikning av Didier Drogbas grytidlige scoring like før pause tente et lite håp for de London-farende waliserne, men tre scoringer etter pause viste at forskjellen på divisjonene fortsatt er tilstede - til tross for at Chelsea sparte spillere som Nicolas Anelka og John Terry.

Didier Drogbas mål var forøvrig hans 23. på 28 kamper denne sesongen, noe som gir ham et imponerende snitt på 0,82 scoringer per opptreden i Chelsea-drakt i år.

Scoret før fansen satt
Knappe to minutter var spilt da Drogba ga Cardiff-forsvaret den første kalddusjen.

John Obi Mikel slo en presis pasning, ingen fulgte Drogbas vel-timede løp bak walisernes bakre firer, og alene med David Marshall var spissen nådeløs.

Drogba var også nærme med et godt brassespark midtveis i omgangen, men Cardiff var ikke langt etter i sjansestatistikken ved pause.

Og ti minutter før pause lyktes bortelaget.

KORTVARIG: Michael Chopra utliknet for Cardiff, men gleden over likestillingen varte ikke lenge.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
KORTVARIG: Michael Chopra utliknet for Cardiff, men gleden over likestillingen varte ikke lenge.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

Cardiff-manager Dave Jones hadde utpekt Chelseas keepervikar Hilarios feltarbeid som en svakhet før kampen, og da innlegget fra Chris Burke fant Michael Chopra inne i feltet, fikk vi et eksempel på hva han så for seg.

Hilario ble stående passiv på streken, mens en litt for umarkert Chopra kunne heade utlikningen enkelt i nettet.

Kort prosess
Men Chelsea åpnet andre omgang like nådeløst som den første, og var tilbake i ledelsen etter 47 minutter.

Denne gangen inntok Didier Drogba rollen som servitør da han dyttet ballen gjennom Cardiff-forsvaret, pasningen fant en våken Michael Ballack på vei gjennom, og tyskeren var like kjølig som ivorianeren da han plasserte inn 2-1.

I Nicolas Anelkas feriefravær fikk Daniel Sturridge en sjelden mulighet til å starte for Chelsea, og med tjue minutter igjen på kampklokka takket han for tilliten med å avgjøre kampen.

Didier Drogbas mislykte driblingsforsøk endte som en perfekt pasning til Sturridge på elleve meter, og unggutten hadde lite trøbbel med å sette inn 3-1, hans fjerde scoring på tre runder i årets FA-turnering.

De siste 20 rodde Chelsea i land uten problemer, og pyntet en gang til på resultatet like før slutt.

Innlegget fra høyre tvang Salomon Kalou til å utføre akrobatikk bakover i lufta, men det hindret ikke spissen i å stange inn scoringen som satte to streker under svaret.

PS! Også kriserammede Portsmouth tok seg videre i FA-cupen i dag, på bekostning av Southampton. Det sto 0-0 fram til 66 minutter var spilt av hatoppgjøret i sør. Da ga Quincy Owusu-Abeyie gjestene ledelsen, men Rickie Lambert utlignet like etter. Aruna Dindane, Nadir Balhadj og Jamie O?Hara scoret målene som ga Pompey seieren.