Drogbas ironiske skjelving provoserer i Portugal

- Vi skal vise på banen at vi er bedre enn ham, sier Jesus.


(Dagbladet): En video fra Chelseas egen TV-kanal har vakt oppsikt i Portugal foran kveldens kvartfinale i Champions League mellom Chelsea og Benfica.

Videoen viser Chelsea-spillerne som følger med på TV under trekningen av kvart- og semifinalene, og viser at Didier Drogba reiser seg opp, slår teatralsk ut med armene og later som han skjelver.

I Portugal er videoen tolket som at han latterliggjør Benfica ved å være ironisk «kjempeskremt» av motstanderen.

- Hvem vet hva han tenkte? Han kan bare ha spøkt, vi vet ikke, sa Benfica-trener Jorge Jesus på gårsdagens pressekonferanse ifølge Daily Telegraph.

Advarer Drogba Han advarer imidlertid Drogba og Chelsea mot å undervurdere dagens motstander. Med god grunn:

- Portugisiske lag har slått ut både Manchester United og Manchester City, de to topplagene i Premier League, så det skulle være en indikasjon på styrken til portugisisk fotball, sier Jesus.

- MISFORSTÅELSE: Chelsea-forsvarer David Luiz hevdet under gårsdagens pressekonferanse at det er en misforståelse at Drogba latterliggjør Benfica i den omdiskuterte videoen. Foto: Francisco Leong, AFP/Scanpix
- MISFORSTÅELSE: Chelsea-forsvarer David Luiz hevdet under gårsdagens pressekonferanse at det er en misforståelse at Drogba latterliggjør Benfica i den omdiskuterte videoen. Foto: Francisco Leong, AFP/Scanpix Vis mer

Benfica gikk videre fra CL-gruppespillet på bekostning av United, mens Sporting slo ut City i åttedelsfinalen i Europa League.

Og Jorge Jesus håper at hans menn lar beina svare for seg.

- Vi vil svare Didier Drogba ute på banen, sier han.

- Snakket om Barcelona Fra Chelsea-hold hevdes det imidlertid at videoen er blitt misforstått. Lagets brasilianske stopper David Luiz, som representerte spillergruppa på pressekonferansen i går, sier at det slett ikke var trekningen av Benfica som fikk Drogba til å «skjelve».

- Hvis folk ser nøye på videoen, er den ikke rettet mot Benfica. Han snakket om Barcelona, fordi Barcelona er et veldig, veldig sterkt lag. Chelsea vet hvordan Benfica har kommet helt hit. De er et sterkt lag. Drogbas personlighet tillater ham ikke å gjøre narr av et annet lag, sier Luiz ifølge Sporting Life.

Det finnes også videoer på Youtube, som for eksempel denne, der bildene av Chelsea-spillerne er klippet sammen med bildene fra trekningen for å bevise at det er Barcelona som gjør Drogba liksom-skjelven. 

Slik videoen er klippet sammen, ser det ut til at Drogba reiser seg i det Chelsea-spillerne forstår at de møter vinneren av Barcelona og Milan i en eventuell semifinale.

Men før den tid skal de altså slå et Benfica som kanskje er litt ekstra tent av ivorianerens opptreden.

• Følg APOEL - Real Madrid og Benfica - Chelsea i vårt fotballstudio i kveld klokka 20.45.