Drøm deg til sol og surfing

Og sjekk ut de beste surfedamene.

(Dagbladet.no): Til tross for at det begynner å bli mildere i nord, er store deler av landet fortsatt belemret med temperaturer godt under null grader.

Slik er det derimot ikke på Australias Duranbah-strand, der finalen i Roxy Pro-konkurransen gikk av stabelen i går. Hjemmefavoritten Melanie Redman-Carr surfet fra de andre i bølgene, og blir etter seieren rangert som verdens beste kvinnelige bølgesurfer.

I gårsdagens finale knuste hun den seksdobbelte verdensmesteren Layne Beachley, og kunne inkassere sin første store turneringsseier på fre år. Seieren var verdt 10 000 amerikanske dollar, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Samantha Cornish ble nummer tre i finalen, men stakk av med premien for lengste tuberide. For det fikk hun 5000 amerikanske dollar i premiepenger.

VINNEREN: Melanie Redman-Carr vant for første gang på fire år, og er verdens nye nummer 1 på surferankingen. Foto: EPA/ Karen Wilson
VINNEREN: Melanie Redman-Carr vant for første gang på fire år, og er verdens nye nummer 1 på surferankingen. Foto: EPA/ Karen Wilson Vis mer