Champions League-trekningen

Drøm og mareritt for de engelske lagene

Det er duket for gigantoppgjør i Champions League i åttedelsfinalene. Det aller største er PSG mot Real Madrid.

FLERE GIGANTOPPGJØR: Barcelona møter Chelsea og Real Madrid møter PSG i åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix
FLERE GIGANTOPPGJØR: Barcelona møter Chelsea og Real Madrid møter PSG i åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Det ble en mareritt-trekning for to engelske lag i Champions League.

Liverpool møter Porto, Manchester United møter Sevilla, Manchester City møter Basel, Chelsea møter Barcelona og Tottenham møter Juventus i åttedelsfinalen i Champions League.

Med tanke på hvilke motstandere de engelske lagene kunne få, må Liverpool, Manchester United og Manchester City være fornøyde med trekningen. Chelsea og Tottenham får det langt verre - på papiret.

- Dette var litt vann i munnen-trekning. Ser det er en del engelske klubber som har grunn til å være godt fornøyd, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til Dagbladet.

Samtidig får vi allerede nå et gigantoppgjør mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain. PSG får det altså igjen knalltøft, etter å ha møtt Barcelona i åttedelsfinalen forrige sesong.

- Den er enorm. Det så jo ikke ut til å bli slik, men når først Real Madrid ble nummer to i gruppa, så er det det verst tenkelige, det verst tenkelige for begge to. Det er to av de desidert største favorittene. Den er gedigen. Det er ikke noe tvil om at det er den største kampen, sier Stokke, som tror at noen vil felle en tåre over at en av dem ryker ut allerede før kvartfinalen.

Tøft for Spania

Samtidig betyr det at alle de tre spanske lagene får tøff motstand.

- Sjansen har vel sjeldent vært større for at Spania står uten kvartfinale-deltaker i mars, sier Viasats Petter Veland.

- Spanske lag var ikke heldige med trekningen, sier Jan Åge Fjørtoft.

Real Madrids Toni Kroos virker ikke å være så misfornøyd med trekningen:

Slik ble trekningen:

Juventus - Tottenham

Basel - Manchester City

Porto - Liverpool

Sevilla - Manchester United

Real Madrid - PSG

Sjakhtar Donetsk - Roma

Chelsea - Barcelona

Bayern München - Besiktas

Gruppevinnerne spiller på hjemmebane i returoppgjøret.

Disse lagene er videre (gruppevinner i fet skrift):

Barcelona, Basel, Bayern München, Besiktas, Chelsea, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain, Porto, Real Madrid, Roma, Sevilla, Sjakhtar Donetsk og Tottenham.

England dominerer

Alle de fem engelske klubbene er altså videre til sluttspiller i turneringen, hvor det bare var Chelsea som ikke vant sin gruppe. Det betydde også at London-laget bare hadde tre mulige motstandere: PSG, Barcelona og Besiktas.

Spania har på sin side tre klubber videre, Italia to klubber, mens seks nasjoner er representert ved én klubb i sluttspillet.

Roar Stokke mener Manchester City fortjener favorittstempelet, som ikke ble mindre etter dagens trekning.

- De er så gode i år. Det eneste som kan gjøre noe med City er skade på sentrale spillere. De har et skyhøyt makspotensiale. Jeg tror årets utgave er det laget med det høyeste maksnivået, sier Stokke, som sammenlikner mannskapet til Pep Guardiola med det beste mannskapet spanjolen hadde til rådighet da han ledet Barcelona.

Samtidig tror kommentatoren at lag som Bayern München og Real Madrid, som begge har trøblet litt denne sesongen, bare vil bli bedre.

- Det er jo sjeldent at ting blir seende likt ut en hel sesong. Det er ofte at det skiller veldig før og etter jul. I den kategorien tror jeg Bayern München og Real Madrid har mulighet til å bli mye bedre. At City på mange måter er en av fire lag som fort går til finale er ubestridt. Og de får en enkel reise nå, sier Stokke.

De første kampen i åttedelsfinalen i Champions League skal spilles 13./14. februar og 20./21. februar (to kamper per dag). Returoppgjøret spilles 6./7. mars og 13./14. mars (to kamper per dag).

Hvem de engelske lagene kunne møte:

Manchester United: Bayern München, Juventus, Sevilla, Sjakhtar Donetsk, Porto, Real Madrid.

Chelsea: Paris Saint-Germain, Barcelona og Besiktas.

Liverpool: Basel, Bayern München, Juventus, Sjakhtar Donetsk, Porto, Real Madrid.

Manchester City: Real Madrid, Porto, Sevilla, Juventus, Bayern München, Basel.

Tottenham: Basel, Bayern München, Juventus, Sevilla, Sjakhtar Donetsk, Porto.

Målrikt

Forrige sesong ble det scoret hele 62 mål på 16 kamper i åttedelsfinalen. Det gir vanvittige 3,875 mål i snitt per kamp. Det er lov å drømme om noe tilsvarende denne sesongen.

Det mest minnerike oppgjøret fra forrige sesong var da Barcelona slo PSG 6-1 etter å ha tapt det første oppgjøret i Frankrike med 0-4.

Det var kun Leicester som gikk videre til kvartfinalen av de engelske klubbene sist. Real Madrid sto igjen som vinner til slutt etter 4-1 over Juventus i finalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer