Drømme-prinsen

I en avstemning blant Monacos kvinnelige tilhengere, ble John Arne Riise kåret til den mest populære spilleren. - Jøss, det er en kjempekompliment. Nå skal jeg ringe dama med en gang, gliser Riise.

19-åringen har på rekordtid etablert seg som et av de heteste navnene i Monaco. Likevel blir han overrasket når Dagbladet konfronterer ham med kåringen som er omtalt i siste utgave av magasinet World Soccer. På treningene i fyrsteklubben er det alltid et lass med jenter på sidelinja. De har tydeligvis lagt merke til Ålesund-guttens usedvanlig veltrente kropp.

- Det er alltid mange flere damer enn gutter på treningene. Nesten bare damer, faktisk, sier Riise til Dagbladet.

Han innrømmer at de fleste innbyggerne i jetsettbyen bryr seg om hvordan de ser ut.

Mye flott

- Ja, det med kroppsfikseringen er ingen myte. Alle er brune og fine og observante på kroppene sine. Det er utrolig mye flott å se på hele tida. Til og med kvinnfolk på 60- 70 år går kledd som 20-åringer. Det sier jo det meste.

Ikke tro at John Arne Riise lar seg friste av at franske kvinner finner ham eksotisk. Han nøyer seg med å se på de franske damene. Dama hans er norsk, fra Ålesund, og heter Guri Havnevik (19). Til høsten flytter de sammen i Monaco.

- Det er ei jente jeg har sett opp til i mange år, sier Riise.

- Du jobbet hardt for å få henne?

- Ja, jeg måtte jo det. Jeg begynte å gå på de aerobictimene der hun var instruktør. Hun forsto at jeg var interessert når jeg var den eneste gutten som møtte opp sammen med 20 jenter.

Trener mye

Til å være 19 år gammel, har Riise en imponerende fysikk. Hardkjøret startet lenge før han ble proff.

- Da jeg bodde i Ålesund trente jeg opptil 25 ganger hver uke, og dreit mer eller mindre i skolen.

I Monaco avslutter han hver eneste treningsøkt med en økt i treningsstudio.

- Jeg tar 3x15 repetisjoner med 70 kilo i benkepress, og 3x15 repetisjoner med 50 kilo med sit-ups. Dessuten tar jeg 3x25 armhevinger hver eneste kveld før jeg legger meg, sier Riise.

Også på landslagstreningene utmerker han seg som den som løper mest, og fortest.

- Jeg er i sinnssyk god fysisk form, og da er det greit at jeg løper lenger og raskere enn de andre spillerne, sier Riise.

IMPONERENDE: Dette liker de monegaskiske damene. Til å være 19 år gammel, har John Arne Riise en imponerende fysikk. Hardkjøret startet lenge før han ble proff.