Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømme-VM for Eskil

VKINGSKIPET (Dagbladet :på nettet): Før helgas VM håpet Eskil Ervik (24) å komme inn blant de seks beste sammenlagt. Det ble pallplass: - En drøm er blitt virkelighet, smiler Hamar-trønderen.

Gutten som er vokst opp i Trondheim flyttet for få år siden til Hamar for å bli en bedre skøyteløper. Framgangen har ikke latt vente på seg. I et full Vikingskip gikk han inn til den ene nye personlige rekorden etter den andre.

- Dette er første gangen at jeg har gjennomført fire gode løp i et mesterskap. Nå har jeg som mål å bli verdensmester om to til tre år, forteller 24-åringen.

Erviks pallplass i et allround-VM er den første for Norge siden Johann Olav Koss regjerte - i 1994.

Ritsma-skryt

Skøytekongen Koss sa tidligere i år at Ervik kan bli den store nye allround-kongen. Det samme sier helgas verdensmester, nederlenderen Rintje Ritsma.

- Eskil er en liten gutt, men kan bli veldig god. Han kan vinne en masse mesterskap i framtida, skryter Ritsma som selv ble historisk denne helga. Tre ganger har han blitt verdensmester - noe få har gjort før ham.

- Jeg er mest fornøyd med 10000-meteren. Spesielt er det deilig å gå sisterunden. Å vite at du blir verdensmester er en stor følelse, smiler Ritsma.

Utslitt, men fornøyd

Også Hol-løperen Ådne Søndrål overbeviste stort i sin debut som allrounder. Søndrål gikk 10000-meteren på 14.13,13, og endte dermed på en sjetteplass totalt - bare 3/100 fra femteplassen.

Søndrål var helt utslitt da han omsider hadde gjort unna de 10000 metrene. Den nybakte pappaen la seg ned på golvet i skøytehallen mens trener Tom Erik Oxholm hjalp ham med å få av skøytene.

- Det var helt forferdelig, sier Søndrål til speakeren i Vikingskipet. Søndrål har ikke gått 10000-meter siden 1995.

27-åringen gikk imidlertid et godt løp i dag - uten å sprekke på slutten. 10000-meterens siste runde var faktisk den runden Søndrål gikk fortest i dag.

- Jeg gikk jamt hele veien, men jeg hadde for lite selvtillit til at jeg skulle gå fortere, forteller Hol-gutten. Alt i alt er han veldig fornøyd med mesterskapet totalt.

Tyngre for Storelid

Kjell Storelid gikk inn til en femteplass på dagens 10000-meter med tiden 13.37,73.

- Det gikk litt tyngre i dag, men jeg er veldig fornøyd med 1500-meteren. 10000-meteren var en slitsom affære. Det fløyt bra til halveis, men så ble det tungt, forteller ingeniørstudenten. I morgen kan klokka
10.00 kan du møte Storelid :på nettet. Du kan sende inn spørsmål allerede nå!

Mange rekorder

Forholdene i Vikingskipet har vært perfekte hele helga, noe som gjorde at rekordene haglet inn:

  • 116 personlige rekorder ble satt
  • 38 nasjonale rekorder
  • 9 mesterskapsrekorder
  • 3 verdensrekorder: Sammenlagt for kvinner og menn + 5000-meter kvinner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media