Drømmedag for Hareide

Dansk tabelltopp etter seier mot Sveits og poengtap av Irland.

TABELLTOPP: For Danmark. Foto: Georgios Kefalas / AP / NTB Scanpix
TABELLTOPP: For Danmark. Foto: Georgios Kefalas / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En sen scoring av Yussuf Poulsen ga dansk 1-0-seier over Sveits i EM-kvalifiseringen. Dermed er Åge Hareides menn på topp i gruppe D.

Danmark topper tabellen sammen med Irland, som tidligere lørdag spilte 0-0 borte mot Georgia. Begge lagene har 12 poeng med to kamper igjen, og de skal møtes i Dublin på siste kampdag i november.

Danskene må i stor grad takke keeper Kasper Schmeichel for at det ble en viktig 1-0-seier over Sveits i Parken lørdag. Målvakten leverte en meget god kamp og avverget flere store målsjanser og gode skudd.

ØDEGAARD: Martin Ødegaard briljerte med spanskkunnskaper under dagens pressekonferanse på Ullevaal. Video: NTB Scanpix Vis mer

Man kan si at det var en smule heldig at danskene tok ledelsen i det 84. minuttet. Poulsen ble frispilt av Christian Eriksen og scoret sikkert etter at sveitserne hadde styrt det meste av kampen.

Sveits er fire poeng bak Danmark og Irland, men har én kamp til gode på lagene foran. Sveitserne skal i likhet med Danmark møte Irland og Gibraltar senere i EM-kvalifiseringen. I tillegg venter en hjemmekamp mot Georgia.

Danmark har en svært sterk kamprekke under Åge Hareides ledelse. Etter lørdagens seier er det over tre år siden sist rødtrøyene tapte en kvalifiseringskamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer