Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmedag: Ole Einar (42) med sin 42. medalje da illsint Super-Svendsen slo kraftig tilbake

Martin Fourcade tok sitt tredje strake gull. Likevel var det en stor norsk jubeldag.

NORSK JUBEL: Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen kapret sølv og bronse bak gullvinner Martin Fourcade på dagens jakstart i Holmenkollen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NORSK JUBEL: Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen kapret sølv og bronse bak gullvinner Martin Fourcade på dagens jakstart i Holmenkollen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I går var Emil Hegle Svendsen både bekymret og rasende etter fiaskoløpet, som endte i en svært skuffende 17. plass.

- Det var helt på trynet. Pinlig! Jeg følte meg bra en stund, men så sa de stopp. Det var bekmørkt. Helt forferdelig. Jeg stoppa jo helt opp. Det var flaut å gå sisterunden, forteller Svendsen til Dagbladet.

I dag kanaliserte han aggresjonen på en optimal måte. Svendsen traff på 19 av 20 treff og fant tilbake til langrennsformen som en gang ga ham tilnavnet Super-Svendsen.

- Det har vært bekmørt. Jeg hadde mistet litt troa, men nå er det glemt.  Jeg hadde en helt annen følelse i dag. Dette var ekstremt deilig, sier Svendsen til NRK.

Bronsen havnet likevel noe i skyggen av Ole Einar Bjørndalens sølv. 42-åringen tok sin VM-medalje nr. 42. Eventyret Bjørndalen ser aldri ut til å ta slutt.

- Jeg tenkte det var greit å ha like mange medaljer som jeg er år. Dette var veldig moro, forteller Bjørndalen.

Vant gjorde nok en gang Martin Fourcade, som tok sitt tredje gull på tre forsøk. Allerede nå kan han titulere seg som VM-kongen. Dermed ble pallen bestående av Fourcade, Bjørndalen og Svendsen, som er tre av tidenes største skiskyttere.

- For en pall. Det er tre legender, konkluderer NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Viste svakhet Martin Fourcade hadde tidenes utgangspunkt foran den siste stående skytinga på jaktstarten i Holmenkollen i dag. Etter to feilfrie liggende skytinger, kostet han til og med på seg et smil.

Slik så det i alle fall ut på NRK-bildene. Uansett om smilet var bevisst eller ikke - det var på sin plass.

Men så begynte også den suverene franskmannen å vise at han også er menneskelig. En bom på første stående, og to på den siste, ga Ole Einar Bjørndalen sjansen til å melde seg på i gullkampen.

Men Bjørndalen, som også bommet en gang på første liggende, klarte ikke å prikke ned mer enn fire av de fem blinkene.

IMPONERTE: 42 år gamle Ole Einar Bjørndalen tok sin 42. medalje. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IMPONERTE: 42 år gamle Ole Einar Bjørndalen tok sin 42. medalje. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Dermed fikk Fourcade en paramarsj inn til mål - og sin tredje av tre mulige gullmedalje så langt i VM. Og fortsatt er det tre løp igjen.

Imponerende Bjørndalen Ole Einar Bjørndalen gikk et nytt superløp, og var aldri truet i kampen om andreplassen.

Legenden står nå bokført med like mange mesterskapsmedaljer som han har år på baken - 42.

Holmenkollen kokte da Bjørndalen gikk jublende i mål til nok en kapittel i hostorieboka.

- Helt utrolig av Ole Einar. Den mannen der altså, sa Ola Lunde i nesegrus beundring.

Sterkt av Hegle Emil Hegle Svendsen endte på en skuffende 17. plass på sprinten i går, og forbannet seg på å levere bedre saker i dag. Det gjorde han til gangs.

- Han begynner å ligne på Super-Svendsen igjen, meldte NRK-ekspert Torgeir Bjørn da Svendsen meldte seg på i medaljekampen etter tre feirfrie skytinger.

På den fjerde og siste kom det imidlertid en bom.

Likevel viste Emil Hegle Svendsen at han virkelig ville - og spurtet ned Johannes Thingnes Bø og sikret seg bronsemedaljen.

- Stakkars Johannes, som blir nr. 4 i dag også, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

BEST I VERDEN: Martin Fourcade tok sitt tredje strake gull.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEST I VERDEN: Martin Fourcade tok sitt tredje strake gull. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer