Drømmedebut etter bare to treninger

Brugge- Galatasaray 3- 1. Bengt Sæternes kjenner knapt sine medspillere i Brugge. Likevel brukte han bare 26 minutter på å score i sin første kamp. Brugge-trener Trond Sollied mener uansett at målmaskinen har mye å gå på.

- Han kan mye mer enn det han fikk vist i denne kampen, sier Sollied til Dagbladet.

Sæternes har vært ute av spill i to måneder på grunn av en skade, og har først i det siste begynt å trene med sin nye klubb i Belgia. Sollied rekrutterte den tidligere Bodø/Glimt-spilleren til klubben fordi han vet at han kan score.

- Det var gøy at han klarte å score i sin første kamp. Det betyr mye for selvtilliten hans. Men han kjenner ikke spillerne på laget ennå og han trenger mer trening, sier Trond Sollied.

Ettersom Barcelona vant sin kamp, handler alt om andreplassen i Champions League-gruppe H. I går slo Sollieds menn tyrkiske Galatasaray - en kamp som måtte vinnes.

- Dette var en veldig viktig seier for oss. Det vil stå mellom Galatasaray og oss i kampen om andreplassen, sier han.

Kjempescoring

Innbytter Sæternes pyntet på resultatet i kampens siste minutt med et nydelig skudd i krysset. Da hadde Egersund-mannen bare vært på banen i 26 minutter.

Det var imidlertid en annen benksliter som ble kampens store helt. Sandy Martens scoret det første målet for Brugge og stod bak den målgivende pasningen på det andre målet. 29-åringen skulle egentlig ikke ha spilt kampen, hadde ikke angrepsspilleren Andres Mendoza fra Peru blitt utestengt etter at han slo ned en lagkamerat.

I ettertid kan trener Trond Sollied være glad for at han ikke klarer å holde styr på spillerne sine.

- Slik er fotballen. Hvis noen ikke kan spille, får noen andre sjansen. Vi har alltid gode folk på benken, selv om vi aldri har noen garanti for at de spiller bra. Heldigvis spilte Martens en kjempekamp, sier Sollied.

Usikker Sollied

Brugge har fem poeng etter fire kamper, etterfulgt av Galatasaray med fire og Lokomotiv Moskva med ett. Barcelona er allerede sikret avansement med 12 poeng på fire kamper. I neste kamp møter Sæternes & co. tabelltopp Barcelona.

- Det er vanskelig å si hvordan det går. Vi får ta en kamp om gangen, sier Sollied.

<B>FLERE MÅL I BELGIA:</B> Bengt Sæternes smeller inn belgiernes tredje scoring.