Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmedebut for Richarlison

Everton spilte med ti mann i over en omgang, men berget likevel 2-2 mot Wolverhampton i serieåpningen i Premier League lørdag.

SCORET TO: Richarlison. Foto: NTB Scanpix
SCORET TO: Richarlison. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To scoringer av brasilianske Richarlison var nok til å få med seg poeng fra sesongens første kamp. Det kunne samtidig fort blitt tre. Gjestene fra Liverpool kjempet heroisk og ledet 2-1 til ti minutter gjensto.

Everton har handlet spillere på løpende bånd i sommerens overgangsvindu. De ferskeste signeringene var ikke med i lørdagens kamptropp, men det var Richarlison.

Han ble hentet til Liverpool-klubben fra Watford i en overgang som potensielt skal ha en samlet prislapp på rundt 535 millioner kroner. I serieåpningen startet vingen nedbetalingen.

Utvist

Kun 17 minutter var spilt da et innlegg fra Leighton Baines traff Everton-stopper Michael Keane i feltet og ble liggende rett foran føttene til Richarlison. Brasilianeren hadde små problemer med å sende gjestene i ledelsen.

Da så det rosenrødt ut for den ferske Everton-manageren Marco Silva. Slik fortsatte det imidlertid ikke.

Minuttet før pause skjøt nemlig temperaturen til himmels i Wolverhampton. Everton-midtstopper Phil Jagielka rotet med et mottak og la hjemmelagets Diogo Jota i bakken for å unngå at sistnevnte skulle komme alene med keeper.

Dommer Craig Dawson trakk resolutt opp det røde kortet og reduserte gjestene til ti mann til voldsomme protester fra Everton-manager Silva.

Frisparkperle

Sekunder etterpå måtte samme Silva rive seg i håret på nytt. På det påfølgende frisparket prikkskjøt Ruben Neves inn utlikningen for hjemmelaget. Avslutningen var god, men Everton-keeper Jordan Pickford kunne trolig ha avverget dersom han ikke hadde tatt et steg til høyre i det skuddet gikk.

Målscorer Neves var en av bærebjelkene da Wolverhampton spilt seg opp i Premier League forrige sesong, og den 21 år gamle portugiseren blir neppe mindre viktig i månedene som kommer.

Etter utlikningen ble Everton tvunget tilbake på banen, men fikk kontringssjanser. Det utnyttet Richarlison da han prikkskjøt inn 2-1 i lengste hjørne.

Ti minutter før slutt gjorde så målscorer Neves forarbeidet da Raúl Jiménez reddet det ene poenget for Wolverhampton.

(NTB)